Påskefrokost er en særlig anledning til at samle venner, familie eller blot de aller nærmeste. Påskeretterne er ganske simple, men med den rette anretning, kan det blive til et udsøgt frokostbord. Nedenfor finder du således 40 opskrifter til påskefrokosten indenfor både fiskeanretninger til det kolde bord, lune retter og påskedesserter.
Inspiration til påskemiddagen: 3 retters påskemiddag og Ostebord
Opskrifter til påskefrokost
Appetizers og snacks
Det kan være en god ide at forberede nogle snacks og appetizers til en påskefrokost. De er, ligesom i opskrifterne nedenfor, nemme at lave, og så giver det stemning til selskabet, og lidt ekstra tid at løbe på, hvis man er bagud med det kolde bord. Nedenfor findes flere forskellige opskrifter til påskefrokost bordet:
- Butterdejssnegle med pesto
- Saltede mandler
- Bruchetta med tomat eller Bruschetta med Grana Padano
- Stegte kikærter
Det kolde bord
Et koldt fiskebord med både lidt grønt og evt. kylling hører sig til en klassisk, dansk frokost, og så sandelig også en påskefrokost. Traditionelt set serveres fiskeretterne først sammen med snaps. Det vil sige inden, at de lune retter kommer på bordet.
- Hønsesalat
- Æggesalat
- Tunsalat
- Laksesalat
- Æggesalat med hytteost
- Fiskefileter med remoulade
- Rejer med avokado
- Sildesalat
- Karrysild
- Varmrøget laks
- Parmaskinkeruller
- Røget laks med dild dressing
- Pålægs fad med syltede rødløg
Lune frokostretter
Hvis den gode bund fra fiske anretningerne ikke allerede er blevet lagt, så er der noget at glæde sig til ved de lune retter. Det er også ved disse opskrifter, at man kan eksperimentere en helt del, og gøre måltidet endnu mere påske inspireret.
- Lammekølle med stegte kartofler og sauce
- Salat med asparges
- Kyllinge frikadeller
- Agurkesalat
- Leverpostej med stegte svampe og bacon
- Marineret kylling
- Frikadeller
- Laksetærte
- Helstegt kylling
- Tarteletter med høns i asparges
Desserter
Påske rimer på forår, solskin og fuglekvidder, og det samme kan sagtens blive udtrykt i påskedesserterne. Ofte kan man tage de klassiske kager og desserter, og give dem et udtryk der syner af forår, påskeæg og lyse farver.
- Påskemuffins
- Påskekage
- Hvid chokolademousse (pyntet med påskeæg)
- Cheesecake i glas
- No bake cheesecake
- Ostebord
Påskefrokost retter
Nedenfor ses et eksempel på en simpel men delikat frokostanretning
Påskefrokost
Ingredienser
Varmrøget laks:
- 125 g varmrøget laks
- 1 spsk. purløg
- 2 avokadoer
Sild:
- 150 g karrysild
- 100 g marineret sild
- 100 g karrysalat
Rejer:
- 150 g rejer
- 6 æg
- 1 spsk. purløg
- 50 g mayonnaise
Ost:
- 50 g brieost
- 50 g blåskimmel ost
- 50 g fast ost
- 100 g vindruer
Brød:
- 1/2 rugbrød
- 1/2 franskbrød
- 200 g kiks
Sådan gør du
Varmrøget laks:
- Placer laks på en tallerken med avokado skåret i skiver ved siden af
- Drys med purløg, salt og peber
Sild:
- Anret sild i skåle sammen med evt. hjemmelavet karrysalat
Rejer:
- Kog æg i ca. 7min, pil skallen af æggene, og halver dem
- Placer æggene på et fad eller en tallerken, drys med rejer, salt, peber og fint hakket purløg
- Server mayonnaise i en skål ved siden af
Ost:
- Anret ostene på et træ spækbræt eller et stort fad sammen med vindruer skåret i små klaser
Brød:
- Skær brød i passende skiver og anret det i en brødkurv
6 kommentarer til “Påskefrokost opskrifter”
Tak for god inspiration til påskefrokost. Jeg kaster mig over noget lignende bruschetta med kantareller og lakserillette 🙂
Hej Katrine
Dejligt at indlægget kunne inspirere 🙂
Serverede du alt dette til påskefrokosten? Eller var det bare en masse ideer?
Hej Maria
Det var blot en masse gode ideer og inspiration 🙂
Hej!
Håber du kan nå at svare inden imorgen, det lige på falderebet. Laks og avokado, putter man det sammen på brød, og hvordan placerer du dem på brødet? .
Har di blot brugt “almindeligt brød” og ikke de de bruschetta lign ?
Mvh maja
Hej Maja
Jeg er desværre ikke så hurtig på tasterne herinde, men jeg håber, at du fandt ud af det alligevel 🙂
Mvh Maria Vestergaard