Påskefrokost opskrifter

Påskefrokost

Påskefrokost er en særlig anledning til at samle venner, familie eller blot de aller nærmeste. Påskeretterne er ganske simple, men med den rette anretning, kan det blive til et udsøgt frokostbord. Nedenfor finder du således 40 opskrifter til påskefrokosten indenfor både fiskeanretninger til det kolde bord, lune retter og påskedesserter.

Inspiration til påskemiddagen: 3 retters påskemiddag og Ostebord

Opskrifter til påskefrokost

Oste bord

Appetizers og snacks

Det kan være en god ide at forberede nogle snacks og appetizers til en påskefrokost. De er, ligesom i opskrifterne nedenfor, nemme at lave, og så giver det stemning til selskabet, og lidt ekstra tid at løbe på, hvis man er bagud med det kolde bord. Nedenfor findes flere forskellige opskrifter til påskefrokost bordet:

Det kolde bord

Et koldt fiskebord med både lidt grønt og evt. kylling hører sig til en klassisk, dansk frokost, og så sandelig også en påskefrokost. Traditionelt set serveres fiskeretterne først sammen med snaps. Det vil sige inden, at de lune retter kommer på bordet.

Lune frokostretter

Hvis den gode bund fra fiske anretningerne ikke allerede er blevet lagt, så er der noget at glæde sig til ved de lune retter. Det er også ved disse opskrifter, at man kan eksperimentere en helt del, og gøre måltidet endnu mere påske inspireret.

Desserter

Påske rimer på forår, solskin og fuglekvidder, og det samme kan sagtens blive udtrykt i påskedesserterne. Ofte kan man tage de klassiske kager og desserter, og give dem et udtryk der syner af forår, påskeæg og lyse farver.

Påskefrokost retter

Nedenfor ses et eksempel på en simpel men delikat frokostanretning

Påskefrokost

Påskefrokost

Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Varmrøget laks:

  • 125 g varmrøget laks
  • 1 spsk. purløg
  • 2 avokadoer

Sild:

  • 150 g karrysild
  • 100 g marineret sild
  • 100 g karrysalat

Rejer:

  • 150 g rejer
  • 6 æg
  • 1 spsk. purløg
  • 50 g mayonnaise

Ost:

  • 50 g brieost
  • 50 g blåskimmel ost
  • 50 g fast ost
  • 100 g vindruer

Brød:

  • 1/2 rugbrød
  • 1/2 franskbrød
  • 200 g kiks

Sådan gør du

Varmrøget laks:

  • Placer laks på en tallerken med avokado skåret i skiver ved siden af
  • Drys med purløg, salt og peber

Sild:

  • Anret sild i skåle sammen med evt. hjemmelavet karrysalat

Rejer:

  • Kog æg i ca. 7min, pil skallen af æggene, og halver dem
  • Placer æggene på et fad eller en tallerken, drys med rejer, salt, peber og fint hakket purløg
  • Server mayonnaise i en skål ved siden af

Ost:

  • Anret ostene på et træ spækbræt eller et stort fad sammen med vindruer skåret i små klaser

Brød:

  • Skær brød i passende skiver og anret det i en brødkurv

 

6 kommentarer til “Påskefrokost opskrifter”

  1. Katrine Pondal

    5 stars
    Tak for god inspiration til påskefrokost. Jeg kaster mig over noget lignende bruschetta med kantareller og lakserillette 🙂

  2. Hej!
    Håber du kan nå at svare inden imorgen, det lige på falderebet. Laks og avokado, putter man det sammen på brød, og hvordan placerer du dem på brødet? .
    Har di blot brugt “almindeligt brød” og ikke de de bruschetta lign ?
    Mvh maja

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering