Opskriften på laksesalat er sponsoreret og serveret i samarbejde med Sigdal Bakeri og deres lækre knækbrød!
Laksesalat er en hel fantastisk spise på noget godt brød eller knækbrød. Det holder sig fint i køleskabet, og kan altså sagtens bruges i madpakken, til forret eller antipasta. Også til julefrokost og påskefrokost, har jeg ofte lavet denne laksesalat og så blot varieret den i forhold til årstid, sæson og mulige råvarer. F.eks kan man udskifte hjertesalaten med grønkål, hvis man laksesalaten skal serveres til en julefrokost. Det smager helt fantastisk, og er en familietradition hjemme hos os, der nu er gået i arv til jer.
Laksesalat serveret på sigdal bakeri knækbrød
Jeg har før talt om Sigdal Bakeri herinde på bloggen og på min instagram profil. Nemlig i indlægget med den lækre opskrift på vintersalat med aubergine. Det er der nemlig en hel særlig grund til, da de norske stiftere af bageriet er gode venner af min familie. Jeg har derfor som barn rendt rundt i bageriet i Sigdal og vitterligt spist det gode bagværk hver eneste sommer- og påskeferie, hvor vi besøgte dem.
Af den årsag er jeg også utrolig stolt over, at det gode bagværk nu har spredt sig til Danmark, hvor deres lækre knækbrød allerede er blevet et kæmpe hit. Også min lille datter på to år, elsker at spise knækbrødet som eftermiddags snack, men også engang imellem til morgenmad. Hun har nemlig fået den skøre ide, at dyppe knækbrødet i hendes yoghurt, og det er altså blevet hendes favoritmåltid for tiden. Jeg spiser især knækbrødet fra Sigdal Bakeri til frokost. F.eks med en hjemmelavet laksesalat som denne til.
Jeg har prøvesmagt alle Sigdal Bakeri’s knækbrøds variationer, og hver eneste af dem kan anbefales. Særligt den med urter og havsalt er jeg hel pjattet med!
Opskrift på laksesalat
Udover at denne opskrift på laksesalat kan varieres på forskellige måder som ovenfor fortalt, så er det også en rigtig god måde, at få sin ugentlige fisk på. Generelt glemmer jeg ofte at servere fisk til aftensmad, hvilket er utrolig ærgerligt, for det smager jo fantastisk og er utrolig sundt for vores kroppe. Til frokost er det dog ikke noget problem for mig, og her er det ofte en laksesalat som denne, der bliver smurt på brødet.
- Laksesalat til ca. 2-4 personer:
- 150g røget laks
- ½ rødt æble
- ½ lille rødløg
- ½ avokado
- 1 hjertesalat
- 1 spsk. creme fraise
- 1 tsk. sennep
- 1 spsk. citronsaft
- ½ tsk. salt
- Toppes med fintsnittet purløg og serveres på rugbrød eller f.eks knækbrød fra Sigda Bakeri
- Skær laks i små tern
- Skær æble, rødløg og avokado i små tern
- Skyl hjertesalaten og tør den grundigt for vand. Skær den hvide "rod" fra salaten og skær kun det grønne i fine strimler
- Bland alle grøntsagerne med laksen
- Bland ingredienserne til dressingen sammen og vend det i laksesalaten
- Drys med purløg
2 kommentarer til “Laksesalat med æble og purløg”
Nu spørger jeg måske lidt dumt. Men hvilken form for laks bruger du? 🙂
Det er da slet ikke dumt spurgt! Dejligt du spørger, så jeg hurtigt kunne rette det til i opskriften: Jeg bruger røget laks 🙂