Syltede rødløg tager absolut ingen tid at lave, og så er det skønt at have de syltede grøntsager i køleskabet, som nemt kan tages frem til flere forskellige måltider og lejligheder.
Hjemmelavet syltede rødløg
At sylte sine grøntsager rimer rigtig godt på god, og gammeldags mormormad. Det vil sige dansk mad med kartofler, kød, sauce og lidt surt til. Sådan kan syltede grøntsager selvfølgelig også stadig bruges, men det smager altså også skønt med syltede rødløg i lidt nyere og mere moderne retter. Her tænkes især på grønne salater, hvor rødløgene i den grad får et bærende element i en grøn salat. De er både sprøde i konsistensen og selvfølgelig sure i smagen, som alt i alt gør måltidet virkelig godt.
Derudover er det selvfølgelig også oplagt at bruge sine syltede rødløg til hotdogs, hjemmelavede burger og som topping på hjemmelavede pizza
Opskrift på syltede rødløg
Syltede rødløg
Ingredienser
- 4 store rødløg
- 2 tsk. salt
- 2,5 dl lager eddike
- 2,5 dl vand
- 1,25 dl sukker
- 10-20 peberkorn
- 5 laurbærblade
- evt frisk timian
Sådan gør du
- Snit rødløg fint og vend dem rundt i salt
- Bland lager eddike, vand og sukker i en lille gryde og kog det op under omrøring til sukkeret er opløst
- Fyld et patent glas med rødløg, peberkorn, laurbærblade og kviste af frisk timian
- Lad de syltede rødløg køle af og opbevar dem i køleskabet
Syltede grøntsager
Der er jo nærmest ingen grænser for, hvad man kan sylte, og heldigvis bliver det også mere og mere “moderne”, at sylte sine grøntsager og rodfrugter selv. Udover syltede agurker, syltede rødløg og syltede rødbeder så er jeg også enormt glad for at sylte små chilier. De er virkelig lækre at bruge i madlavningen som f.eks chili con carne, og hvis man derudover er lige så glad for stærk mad som min svigermor f.eks er, så kan de også serveres til maden som tilbehør.
Hvor længe kan syltede rødløg holde sig?
Da lagen består af sukker og eddike kan syltede grøntsager holde sig meget længe i køleskabet. Flere uger og sågar et par måneder, burde være muligt. Hvis man vil forlænge holdbarheden yderligere, kan man bruge atamon, som er et konserveringsmiddel. Atamon er også samme konserveringsmiddel, man bruger til syltetøj, marmelade mm. Produktet indeholder en vandig opløsning af natriumbenzoat, og hæmmer derfor mug og skimmelsvamp produktionen.
Tips og tricks til rødløg opskriften
Den klassiske opskrift ovenfor med sort peber, laurbær og en anelse frisk timian, behøver absolut ikke at være den eneste smags version. Man kan selvfølgelig også sagtens lave syltede rødløg, og kun gøre brug af en lage af vand, sukker og lagereddike, men man kan også krydre den yderligere.
- Allehånden, kanel, nelliker, sort- og hvid peber, appelsin osv. kan bruges om vinteren eller i december måned, hvis man ønsker et julet udtryk til sine løg.
- Rødløgene kan blandes med andre typer af løg eller grøntsager og på den måde kan sylten få et helt nyt udtryk både i forhold til smag og udseende