Syltede rødløg Syltede rødløg og agurker
Syltede rødløg tager absolut ingen tid at lave, og er skønt at have i køleskabet, som kan tages frem til flere forskellige måltider og lejligheder.

Hjemmelavet syltede rødløg

Jeg fik en negativ ladet besked på instagram forleden dag, hvor jeg lagde et billede op, af mig selv, som var igang med at lave syltede rødløg og syltede agurker. Hun mente, at det var en anelse for meget af det gode, og hentyde til at det var alt for overskudsagtigt, at lave sådan noget selv. Jeg tænkte med det samme, at hun absolut ikke har prøvet at lave syltede rødløg selv. For det er godt nok noget af det nemmeste, man overhovedet kan forestille sig at lave selv. Så hvis du endnu ikke har prøvet det, så er det bare om at komme igang.

Rødløg der er syltet er lækkert til hjemmelavet burger eller hotdogs, samt som tilbehør til kød eller i salater.

Syltede rødløg med peber Maria Vestergaard

Syltede grøntsager

Der er jo nærmest ingen grænser for, hvad man kan sylte, og heldigvis bliver det også mere og mere “moderne”, at sylte sine grøntsager og rodfrugter selv. Udover agurker, rødløg og rødbeder så er jeg også enormt glad for at sylte små chilier. De er virkelig lækre at bruge i madlavningen som f.eks chili con carne, og hvis man derudover er lige så glad for stærk mad som min svigermor f.eks er, så kan de også serveres til maden som tilbehør.

Maria Vestergaard Hjemmelavet syltede rødløg

Opskrift på syltede rødløg

Syltede rødløg

Antal 2 glas

Ingredienser

  • 5 store rødløg
  • 2 tsk. salt
  • 2 dl lager eddike
  • 2 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 10-20 peberkorn
  • 5 laurbærblade
  • ev.t frisk timian

Sådan gør du

  • Snit rødløg fint og vend dem rundt i salt
  • Bland lager eddike, vand og sukker i en lille gryde og kog det op under omrøring til sukkeret er opløst
  • Fyld et patent glas med rødløg, peberkorn, laurbærblade og kviste af frisk timian
  • Lad de syltede rødløg køle af og opbevar dem i køleskabet

Følg mig rundt