Dip, dressing og saucer

En smagfuld dip, en krydret dressing eller en frisk og cremet pesto, er alt sammen noget, som gør måltidet ekstra fantastisk. På siden her kan du finde inspiration til forskellige dressinger, der har hver deres styrker og bidrager forskellige til retterne. Her finder du opskrifter på helt klassiske dressinger som hvidløgsdressing og kryddersmør samt dips og dressinger fra andre verdenshjørner

Hummus

Hummus er en dip der kommer fra Mellemøsten.  Den klassiske humus er lavet på kikærter, men den kan også laves på blandt andet linser. Derudover så kan man tilsætte mange forskellige smage til hummus, så du får den du allerbedst kan lide. Hummus egner sig særligt godt til brød og salater, men er også virkelig lækkert til dip til grøntsags stave.

Pesto

Pesto er ligeledes en dressing der kan anvendes til mange forskellige ting. Den egner sig godt som dressing til salater eller i pastaretter, hvor alle ingredienser vendes rundt i pestoen. Pestoen kan også laves på mange forskellige måder og med forskellige smage. Fællesnævneren for en pesto er dog olivenolie, parmesan og pinjekerner.

Dip baseret på grøntsager

Grøntsagsdips – eller dressinger er en genial måde at få nogle ekstra grøntsager på. Her finder du opskrifter på tzatziki der er baseret på agurk, en haydari dip der laves af rød peberfrugt, en ærtedip der, som navnet afslører, er lavet af ærter, guacomole lavet på avokado og meget mere.

Ostedressing og dips

Dressinger og dips der er baseret på ost, er bare virkelig lækre. De tilføjer en masse god smag og konsistensen er helt fantastisk og cremet.