Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asaprges

Tarteletter med høns i asparges er en vaske ægte dansk, klassiker. Tarteletter er den dejligste ret, der kan serves til både påskefrokost og julefrokost eller til almindelig frokost eller aftensmad i hverdagen og weekenden. Tarteletter med høns i asparges er desuden et ret simpelt måltid, og er perfekt restemad hvis du har en rest kylling fra dagen før.

Inspiration til dansk mad: Frikadeller og Mørbradgryde

Opskrift på tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asaprges

Tarteletter med høns i asparges

Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 24 tarteletter

Ingredienser

Kogning af kylling:

  • 1,2 kg kylling
  • 2 porrer
  • 1 L vand
  • 1 tsk. salt

Høns i asparges:

  • 60 g smør
  • 250 g hvide asparges (ca. 1 glas asparges)
  • 60 g hvedemel
  • 1,5 dl madlavningsfløde
  • 3 dl kyllingefond (fra den kogte kylling)
  • smages til med salt og peber
  • 24 tarteletter
  • Friske, grønne asparges og krydderurter til servering

Sådan gør du

Kogning af kylling:

  • Rens og skyl kyllingen grundigt
  • Hak porer groft
  • Tilsæt kylling, porrer, vand og salt til en stor gryde og bring det i kog
  • Lad det koge under låg i ca. 45min
  • Skum kyllingefonden vha. en ske, hvis der lægger sig urenheder og fedt i overfladen
  • Tag kødet op, pil det af kyllingeskroget, og riv det fra hinanden vha. to gafler
  • Gem kyllingefonden til saucen

Høns i asparges:

  • Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel
  • Rør grundigt rundt til der ikke længere ses mel klumper
  • Tilsæt saften fra glasset med asparges og rør grundigt
  • Tilsæt 3 dl kyllingefond (gem evt. resten af fonden i fryseren eller køleskabet)
  • Tilsæt madlavningsfløde og kog saucen op under konstant omrøring
  • Skær asparges i mundrette stykker og tilsæt dem til saucen sammen med revet kylling
  • Smag høns i asparges til med salt og peber

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletfyld

Tarteletter er en utrolig simpel ret at lave. En tartelet består af en tarteletskal, der fyldes med en opbagtsovs med kylling og hvide asparges. Mere er det faktisk ikke, men det smager utrolig dejligt, og det er en virkelig hyggelig ret. Saucen til tarteletfyldet er som sagt blot en hvid sauce, der laves som en opbagt sauce sammen med væsken fra aspargeserne. Smørret skal smeltes, melet skal drysses i, og så skal det røres godt rundt til en ensartet masse. Herefter er det blot at komme fløde og kyllingefond i og lade det koge op. Tilsidst skal der kyllingestykker og asparges i, som lige skal varmes op i saucen, og så er de klar til servering. Man kan servere en frisk salat som tilbehør til tartelettter med høns i asparges, men de fungerer også som en selvstændig ret, eller som en del af en større buffet.

Inspiration til dansk mad: Flæskesteg og Andesteg

Kyllingefond

Når du laver tarteletter med høns i asparges, så er kyllingen et meget vigtigt element. I opskriften bruges der en hel kylling, men du kan ogå godt bruge kyllingefileter. Bruger du kyllingefileter skal de ikke koge i lige så lang tid. Den hele kylling koges sammen med porrer for at give ekstra smag til fonden. Du kan også komme gulerødder, løg, peberkorn og laurbærblade med ned til kyllingen. Når kyllingen har kogt i 45 min. skal den tages op. Inden du begynder at arbejde med kødet, så lad den køle lidt. Det gør kyllingekødet meget nemmere at arbejde med. Hæld kyllingefonden gennem en si, så du får fjernet grøntsagerne og krydderierne, og kassér dem. Kyllingen skulle nu meget gerne være lige til at pille fra hinanden med to gafler.

TIP: Gem gerne resten af kyllingefonden. Så har du fond til hvis du skal lave suppe eller risotto en anden gang. Fonden kan sagtens fryses ned.

Inspiration til dansk mad: Hakkebøffer med bløde løg og Kylling i ovn

Høns i asparges

Hvide asparges skal der til i denne opskrift på tarteletter med høns i asparges. I Danmark er den hvide asparges i sæson fra maj til juli. Er aspargesen i sæson kan du bruge friske asparges til retten. Grøntsagen skal skrælles og enden skal knækkes af. Derefter skal de koges i let saltet vand i 4-6 minutter. Man kan også vælge en version af retten, hvor man både bruger friske asparges og asparges på dåse. De hvide asparges på dåse giver en karakteristisk smag til den opbagte sovs, som er svær at undvære. Modsat tilfører friske asparges noget friskt og sprødt til tarteletter med høns i asparges.

Inspiration til dansk mad: Koteletter i fad og Mormorsalat

Tarteletter

Denne sprøde og smørrige tærteform er oprindeligt en fransk opfindelse. Og faktisk spises den helt traditionelt set, som en del af en dessert. I Danmark har man vendt godt og grundigt op på den franske tartelet version, og altså fundet på variationen tarteletter med høns i asparges.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering