Morgenmad

Det er ikke tilfældigt, at der er et gammelt ordsprog som siger, at morgenmad er det vigtigste måltid i løbet af en dag. Det første måltid på en dag er og bliver noget helt særligt, og det er også selvom det er hverdag og tiden er knap. Et simpelt morgenmåltid med æg, grød eller brød, kan alt sammen noget, og særligt hvis man tager sig tiden til at spise maden siddende og med en varm kop kaffe eller te til. Der kan også gøres noget ud af morgenmaden, og hvis det er weekend og en særlig begivenhed finder sted, så kan man endda tilberede et brunch måltid for sine kære.

Morgenmads opskrifter

Vi har flere små morgenmads ritualer herhjemme, som vi gør meget ud af at dyrke og holde fast i. Det er især børnene, som gør en dyd ud af at bage pandekager eller vafler til morgenmad hver eneste søndag. Det er både min mormors gamle og traditionelle opskrift på pandekager samt de amerikanske pandekager, som vi bager. Hvis sandheden skal frem, så er det faktisk en tradition, som min mand og jeg begyndte lang tid før, at vores børn blev født. Traditionen blev startet dengang vi boede i en mindre studielejlighed, som kun var halvt fyldt med møbler, og som i øvrigt havde meget få køkkenredskaber. Dengang begyndte vi at bage pandekager hver eneste søndag, og aldrig er vi stoppet med det.

Klassiske morgenretter med havre og æg

I hverdagen spiser vi ofte en helt simpel havregrød – gerne med en moden banan i, hjemmelavet mysli med naturel yoghurt eller en omelet hvis tiden er til det. Noget jeg særligt tænker over, når jeg udvælger de rette fødevarer og ingredienser til morgenmads måltidet er, at det skal indeholde kostfibre. Det er særligt fra rug eller havre, at jeg selv og min familie, får indtaget en god mængde fuldkorn, som giver maven noget at arbejde med. Udover morgenmaden, så drikker jeg selvfølgelig kaffe. Gerne en til to kopper før jeg overhovedet yder noget som helst andet. Sådan begynder mine morgener allerbedst.