saltede mandler

Saltede mandler  Salte mandler
Hjemmelavet saltede mandler er en fantastisk nem snack at lave, og som smager godt hver eneste gang, at de bliver kreeret.

Hjemmelavet saltede mandler

Jeg har nu holdt mig fra sukker i fjorten dage, og fra første dag var det noget af en prøvelse. Det er det faktisk stadig, for jeg elsker virkelig kager og søde sager, men følte også samtidig, at jeg trængte til at komme ud af denne “afhængighed”. For at dæmpe trangen til slik og kager en smule, har jeg spist en del mere frugt, yoghurt, ostemadder med marmelade og så lavet disse saltede mandler.

Det har behaget mine smagsløg utrolig meget, at få en lille saltet snack, som i sig selv jo er utrolig sund og nærende. Måske de saltede mandler også kan gøre en lille forskel hos nogle af jer, der også vil skrue ned på sukkerholdige snacks og desserter.

Opskrift saltede mandler  Hjemmelavet saltede mandler

Opskrift på saltede mandler

Første gang man laver denne snack, bliver man virkelig overrasket over, hvor afsindig nemt det er at lave, og hvordan det kan varieres i det uendelige. Man kan tilføje krydderier og krydderurter til sine saltede mandler, eller man kan gøre dem søde ved at tilføje en smule honning. I virkeligheden er det kun fantasien der sætter grænsen.

Jeg nyder dem dog oftest helt enkle – med salt på. Og så spiser vi de saltede mandler som en snack i stedet for f.eks chips. Mandlerne er dog også helt forrygende på en frisk grøn salat, hvor de er den ekstra topping eller ingrediens, som gør hele forskellen.

saltede mandler
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • ½ L vand
  • 120g salt
  • 200g mandler
Fremgangsmåde
  1. Kog salt og vand i en gryde til al salten er opløst
  2. Tag gryden af varmen og tilsæt mandlerne
  3. Lad mandlerne trække i saltvandet i mindst 30min
  4. Placer mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  5. Bag mandlerne i ovnen ved 170 graders varme i ca. 20min

 

3 kommentarer til “saltede mandler”

  1. Jeg kunne forestille mig at det ville vare lige saa godt med blandet nodder—jeg kober mine fra Littl. (undskyld stavningen , det er paa mit engelske keyboadt). Bedste hilsner Kirsten Skotland

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.