Æggesalat

Æggesalat

Hjemmelavet æggesalat hører sig til et dansk frokostbord. Det er en helt klassisk pålægssalat, som kan spises på rugbrød, i sandwiches mm. Dertil kan æggesalaten laves på mange forskellige måder. Dette er både i forhold til smag og nærings indhold. Opskriften nedenfor er på en klassisk æggesalat med fuldfed mayonnaise og creme fraiche.

Inspiration til pålægssalater: Æggesalat med hytteost og Tunsalat

Opskrift på æggesalat

Æggesalat

Æggesalat

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 kogte æg
  • 1 spsk. cremefraise, 38%
  • 1 spsk. mayonaise
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • salt og friskkværnet peber
  • karse

Sådan gør du

  • Skær de kogte og afkølede æg i store tern
  • Bland cremefraise, mayonaise, sennep, karry og gurkemeje godt sammen
  • Bland æg i dressingen og tilsæt evt. lidt karse
  • Smag til med salt og friskkværnet peber
  • Pynt evt. med karse

Hjemmelavet æggesalat

Hjemmelavet æggesalat med mayonnaise

Æg i sig selv har ikke meget smag. Det er de øvrige ingredienser og råvarer, som frembringer smagen til æggesalaten sammen med den cremede konsistens fra æggene. Særligt ingredienser som sennep, karry og gurkemeje er kraftige smagsgivere til pålægssalaten. Det samme gør sig gældende med både creme fraiche og mayonnaise, som begge har et højt fedt indhold, hvilket giver utrolig meget smag og konsistens til retten. Hvis man ønsker en mere fedtfattig version, hvor energiindholdet dermed også er lavere, så kan man udskifte disse råvarer med mere fedtfattige mejeri produkter. Her er særligt hytteost et fremragende mejeriprodukt til alverdens opskrifter på pålægssalater og hermed også hjemmelavet salat med æg.

Læs også gerne: Opskrifter til påskefrokosten og Påskemiddagen

Æggesalat

Æggesalat til sild

Den traditionelle, hjemmelavet ægge salat serveres på rugbrød, og måske med en anelse ekstra karse eller purløg på toppen. Versionen der spises oven på sild, altså karrysalat, laves en anelse anderledes, men denne opskrift kan dog sagtens bruges til selvsamme. Derudover kan det anbefales at bruge en karry af god kvalitet. Madraskarry er til den stærke side, men smager også rigtig godt i hjemmelavet pålægssalat. Det samme er tilfældet med gurkemeje, som bidrager med en anelse smag men mest af alt en flot, gul farve.

Inspiration til pålægssalater: Hønsesalat og Laksesalat

Cremefraiche, hytteost og mayonnaise

Der er mange måder, hvorpå man kan lave en hjemmelavet æggetsalat. Den klassiske variant er med cremefraiche og mayonnaise. En perfekt kombination af fedme og syre. Hvis man vil gøre salaten mere fedtfattig, så kan man også bruge hytteost. Hytteost er helt generelt en glimrende råvare til mange forskellige salater til rugbrød, franskbrød og sandwiches.

Hvor længe kan pålægssalaten holde sig?

I og med at salaten indeholder æg og mælkeprodukter, så er holdbarheds tiden heller ikke særlig lang. Ca. to dage i en lukket beholder i køleskabet, kan æggesalaten holde sig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering