Bruschetta med svampe og gedeost

Opskriften på bruchetta med svampe og gedeost indeholder reklame for Soignon gedeostBruchetta med svampe  Bruchetta med gedeostHjemmelavet bruchetta har jeg serveret noget nær en mia. gange for min familie, men især også vores venner. Det er nemlig en af mine absolut yndlings appetizers, da jeg synes de sagtens kan agere som en stående forret.

Inspiration til opskrifter: Bruschetta med tomat og Bruschetta med Grana Padano

Bruchetta med svampe og gedeost  Bruchetta med kantareller

Hjemmelavet bruchetta med svampe

Når efteråret er over os, synes jeg at bruchetta med forskellige svampe, er en udsøgt ret. Faktisk er vi så vilde med det herhjemme, at jeg sagtens kan finde på, at lave det til min kæreste og jeg selv en fredag aften, hvor børnene er blevet puttet tidligt, og vi helt alene, spiser en simpel og let aftensmad.

Bruchetta med svampe spiser jeg med alle mulige forskellige slags oste. Parmesan, flødeost, marcapone og så selvfølgelig gedeost, der også ses i denne opskrift. Gedeost passer utrolig godt til mange ting. Både salater, pizza, burger, pasta og selvfølgelig bruchetta med svampe. Det er tilpas mild i smagen, at det ikke overdynger de lækre svampe, og så spiller Soignon gedeosten bare utrolig godt sammen med en anelse frisk timian.

Svampe bruchetta  Svampebruchetta

Bruchetta med svampe og Soignon gedeost

Forleden aften, hvor vi havde inviteret nogle gæster på aftensmad og god rødvin, serverede jeg også disse bruchetta med svampe. Min kæreste havde jeg forinden sendt ud at handle, og han havde købt portobello svampe og friske kantareller. Ud af svampe, soignon gedeost og frisk timian og rucola lavede jeg forskellige udgaver af den smagfulde bruchetta med svampe. Vores vennepar var vilde med det, og ligeledes var spiloppen, der bestilte det til hendes madpakke næste dag.

Soignon gedeost kan købes i alle dagligvare butikker, og så fåes det også i en økologisk udgave.

Bruchetta med svampe og timian  Brød med svampe

Bruchetta med svampe og gedeost
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • Et (gerne daggammelt) bruchetta
 • 2 spsk. olivenolie
 • 2 fed hvidløg
 • 250g portobello svampe
 • 200g kantareller
 • en pakke soignon gedeost
 • frisk timian
 • havsalt
 • Evt. rucola og persille
Fremgangsmåde
 1. Vask svampene grundigt under rindende koldt vand
 2. Hak portobello svampe og hvidløg i små stykker og steg dem på panden i halvdelen af olien ved høj varme
 3. Steg efterfølgende kantarellerne og hvidløgene i resten af olien ved høj varme til de bliver gyldne
 4. Anret bruchettaerne forskelligt ved at skære både skiver af gedeosten som placeres i bunden af nogle brød, mens andet gedeost hakkes groft og vendes med svampene.
 5. Pynt af med frisk timian, havsalt og rucola

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.