Karrysild

Karrysild

Reklame for Sildebranchen

Karrysild er en herlig spise. Der er bare noget ved kombinationen af karry og sild der er helt genial, og i denne opskrift er det ingen undtagelse. Karrysild er en vaskeægte klassiker på frokostbordet til forskellige højtider, men i særdeleshed også i hverdagen, hvor den kan nydes til både frokost og aftensmad.

Inspiration til opskrifter med sild: Sildeburger og Sol over Gudhjem

Rugbrød og sild til aftensmad

Mange danskere spiser rugbrød til aftensmad, og det forstår man godt.  Rugbrød kan varieres på et væld af forskellige måder, og gøres til en skøn madoplevelse. Se blot her. Hvis du sammen med et lækkert stykke rugbrød, serverer en skøn og smagfuld karrysild, samt et æg til, så har du en mad der ikke bare ser lækker og meget indbydende ud, men som smager vidunderligt. Samtidig er anretningen fyldt med god næring, så du bliver ordentligt mæt og næret. Og en ekstra bonus er, at de fleste børn godt kan lide sild, så tøv endelig ikke med at servere det for dem.

Opskrift på karrysild

Karrysild

Karrysild

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Karrysild:

  • 2 æg
  • 200 g cremefraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 bundt purløg
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • smages til med salt og peber
  • 200 g marinerede sild, evt. gammeldags modning

Grønkålschips:

  • 100 g grønkål
  • 3 spsk. olivenolie
  • flagesalt

Rugbrødsmad:

  • 4 stykker rugbrød
  • dild, purløg mm.
  • salt og peber
  • serveres med ekstra, kogte æg, agurk mm.

Sådan gør du

Karrysild

  • Kog æg til de er hårdkogte
  • Lad dem afkøle helt og skær dem i tern
  • Bland cremefraiche, mayonnaise, finthakket purløg og æble skåret i tern
  • Smag til med karry, gurkemeje, salt og peber
  • Skær sild i mundrette stykker og bland det i salaten eller server dem ved siden af

Grønkålschips:

  • Skyl grønkål grundigt og riv dem i mindre stykker
  • Vend dem grundigt i olivenolie og fordel dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Drys med flagesalt og peber
  • Bag grønkålen i ovnen ved 160 graders varme i ca. 10min til grønkålen er stegt sprød

Rugbrødsmad:

  • Rist rugbrød og fordel karrysild på toppen
  • Top med friske urter og grønkålschips
  • Server evt. med ekstra, kogte æg, agurk skåret i skiver mm.

Karry sild

Karry og sild

Silden der er anvendt i denne opskrift, er marineret sild, og her kan man også sagtens bruge gammeldags, modnet sild, som har en mere intens smag. Stykkerne af sild får selvskab af en dressing lavet af mayonnaise der giver fedme til karrysalaten, og som samtidig binder dressingen sammen. Karrysalatens andet hovedelement er karry, som giver en virkelig god smag til silden. Æblet bidrager med noget sprødt og friskhed.  Purløg og æg smager bare super godt til, og giver noget ekstra fylde til retten. Gurkemeje smager ikke af særlig meget, men bidrager med en smuk, gul farve. Det hele smages til med salt og peber. Silden kan du enten vende i resten af dressingen, eller du kan servere dem ved siden eller på toppen.

Det ristede rugbrød giver knas og struktur til den bløde karrysild. Du kan eventuelt stege rugbrødet på en pande med smør for at gøre det ekstra lækkert, eller blot riste det i ovnen eller på en brødrister. Grønkålschipsene tilføjer ligeledes et sprødt element, samtidig med at det bidrager med noget grønt til retten. Husk at holde godt øje med grønkålschipsene når de er i ovnen, så de ikke bliver brændt af.

Start med at anrette rugbrødet på en tallerken. Herefter skal der en generøs mængde af karrysilden ovenpå og placer grønkålschipsene på toppen. Server med det samme, så chipsene ikke når at blive bløde. Hvis du vil kræse lidt ekstra for rugbrødsmadderne så kan de serveres med et blødkogt æg, et par skiver af agurk, eller andre grøntsager, for at tilføje endnu mere næring og farve til retten.

Inspiration til opskrifter: Sildesalat og Æggesalat

Sild med karry

Der skal mere sild på de danske spiseborde

Generelt er sild en rigtig dejlig spise, og blandt sildespiserne, er det særligt den marinerede sild, der sættes på de danske spiseborde. Sild er sund, da den indeholder vitaminer, mineraler og fedtsyrer. Den er nem at tilberede, da man kan købe silden færdig marineret i stort set alle danske supermarkeder. Desuden findes der mange forskellige marinader til sild, så der er noget for en hver smag. En anden dejlig ting ved sild er, at det er en billig spise, så det egner sig perfekt til alle budgetter.

Du kan læse meget mere om silden og dens mange gode egenskaber på vildmedsild.dk

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering