Bruschetta

Bruschetta med tomat, mozzarellaost og hvidløg er en sand sommeropskrift, som er oplagt at servere til appetizer, forret eller stående snack til en sommerfest. Den italienske og klassiske bruschetta kan varieres på utrolig mange forskellige måder. Under denne opskrift på bruchetta er der inspiration til råvarer og ingredienser, som kan indgå i den italienske specialitet. Hjemmelavet bruschetta behøver nemlig ikke kun at være med tomat og basilikum. Det kan endda laves og serveres på andre tidspunkter af året, hvor f.eks efterårets råvarer, kan benyttes.

Inspiration til italienske opskrifter: Lasagne og Hjemmelavet pizza

Opskrift på bruschetta

Bruschetta med tomat

Udskriv Pin
Antal: 0 styks

Ingredienser

  • 1 baguette brød
  • 1-2 fed hvidløg
  • 200 g tomater (gerne meget modne tomater i sæson)
  • 125 g bøf mozzarella
  • frisk basilikum
  • salt og peber
  • Balsamico glace

Sådan gør du

  • Skær brødet i skiver og rist det på en brødrister eller i ovnen til det bliver let gyldent
  • Pil og halver hvidløget, og gnub det på brødskiverne så saften fra hvidløget giver smag til brødet
  • Skær tomat i grove tern og bland tomaterne med friske basilikum blade
  • Skær ost i grove tern og fordel dem på brødskiverne
  • Drys med salt og peber samt balsamico glace

Bruschetta med tomat

Hjemmelavet bruschetta med tomat

På traditionel vis bruges et daggammelt baguette til denne italiensk appetizer. Det er således oplagt at bruge et brød, som er blevet en anelse tørt, og som alligevel skal ristes, for at kunne smage godt. Hos både bagere og i de fleste supermarkeder, kan man købe baguettes, men man kan også bage baguette brødet selv. Derudover kan andet brød også sagtens bruges. Særligt hvis man gerne vil lave nem aftensmad, samt tømme køleskabet og evt. brødkurven. Daggammelt franskbrød eller boller kan derfor også ristes, smøres med hvidløg og blive drysset med tomat, basilikum eller hvordan man godt kan lide sin bruschetta.

Inspiration til italienske opskrifter: Kødboller i tomatsauce og Minestronesuppe

Ingredienser til bruschetta

Tips og gode ideer til variation af opskriften

  • Hvis det er sommer, og du ønsker at pifte den traditionelle, italienske bruschetta med tomat op, så kan man bruge forskellige sorter af tomat. F.eks også tomater med forskellige former og farver. En kombination af gule, orange og røde tomater ser formidabelt ud sammen med frisk basilikum, timian eller oregano.
  • Bruschetta med svampe er også en herlig smags kombination. Denne opskrift er oplagt at bruge i efteråret, hvor svampene er i sæson.
  • Den mest simple variant af denne appetizer eller forret er grillet brød med hvidløg og olivenolie.
  • Egentlig kan alverdens gode råvarer bruges både inden for både grøntsags, frugt, kød og oste kategorien.

Inspiration til bruschetta opskrifter: Bruschetta med Grana Padano og Bruschetta med svampe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering