Agurkesalat – hjemmelavet syltede agurker

Syltede agurker

Agurkesalat eller syltede agurker, synes jeg, går sig helt perfekt til virkelig mange forskellige (især danske) retter. De er sure, let sprøde og simpelthen så hyggelige at servere til et måltid mad.

Hjemmelavet agurkesalat

Jeg tror virkelig at mange tænker, at det er da alt for besværligt, at lave hjemmelavet agurkesalat. Det er dog lige til de prøver det første gang, for syltede agurker er nemlig ualmindeligt nemt at lave, og så er der altså også noget hyggeligt, hjemligt og ikke mindst gastronomisk over at servere hjemmelavet agurkesalat. Derudover så kan syltede agurker holde sig i evigheder. Når man først har lavet dem, så kan man nyde godt af agurksalat som tilbehør i flere uger og måneder frem.

Inspiration til anden syltning: Klassisk, hjemmelavet rødkål

Agurkesalat

Opskrift på syltede agurker med sort peber

Man kan nemt og smagfuldt give sin agurkesalat forskellige udtryk vha. forskellige krydderier og ingredienser. Min grund opskrift er altid med sort peber, som er meget traditionel. Ofte tilsætter jeg også laurbærblade til lagen, der giver sukkerlagen en ekstra dybde, og skøn smag. Hvis det er vinter og tilmed jul kan man bruge stjerneanis, nelliker og endda kanal stænger. Hvis det derimod er sommer og solen skinner kan man f.eks bruge hvidvin, urter og andre friske grøntsager.

Inspiration til anden syltning: Syltede rødløg med peber

Opskrift på syltede agurker

Agurkesalat

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Antal 1 glas

Ingredienser

  • 1 hel agurk
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl lagereddike
  • 2 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk. sorte peberkort

Sådan gør du

  • Skær agurken i tynde skiver vha. en kniv eller et mandolin jern
  • Vend agurkskiverne i salt og lad dem trække et par minutter
  • Kog lagereddike, vand og sukker sammen i en gryde til sukkeret er opløst og vandet koger
  • Lad lagen afkøle til stue temperatur
  • Fordel agurkskiverne i et rengjort patentglas eller syltetøjsglas og hæl lagen over
  • Tilsæt peberkorn eller anden smag til de syltede agurker og opbevar agurkerne i køleskabet
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Hjemmesyltede agurker

Serverings forslag til agurkesalat

Som tidligere nævnt er det særlig gamle, danske retter, som syltede agurker smager virkelig dejligt til. Dette er fordi at især den fede sauce og kød, bliver mere frisk i smagen, når der bliver serveret nogle sure grøntsager til. Udover den klassiske mormor mad, så smager syltede agurker også dejligt i flere amerikanske retter. Hvis man vil bruge agurkesalat til sidst nævnte, så kan man evt. vælge en anden udskæring af agurkerne, så de også fremstår anderledes i udtrykket.

Hakkebøffer med bløde løg

 

 

 

Del på print

4 kommentarer til “Agurkesalat – hjemmelavet syltede agurker”

  1. Stinne Juul Christensen

    Jeg har en del agurker i mit drivhus og vil gerne sylte dem. Men hvor lang tid kan de holde sig i køleskabet?

  2. Hvad er stuetemperatur? Det ville være lidt nemmere at forstå men et tal ville lave dem nu men har ikke en evighed mens det køler ned så må lige vente lidt desværre

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering