Agurkesalat  Agurke salat
Agurkesalat af den hjemmelavede slag, synes jeg, går sig helt perfekt til virkelig mange forskellige (især danske) retter. Og af den årsag, og fordi jeg laver det utrolig tit, så skulle opskriften selvfølgelig på bloggen.

Hjemmelavet agurkesalat

Hjemmelavet agurkesalat  Hjemmelavet agurke salat

Jeg tror virkelig at mange tænker, at det er da alt for besværligt, at lave hjemmelavet agurkesalat. Og hvis man siger det, så er det virkelig fordi man aldrig har prøvet det. Syltede agurker er nemlig ualmindeligt nemt at lave, og så er der altså også noget hyggeligt, hjemligt og ikke mindst gastronomisk over at servere hjemmelavet agurkesalat.

Derudover så kan syltede agurker jo holde sig i evigheder, så når man først har lavet dem, så kan man nyde godt af den slags tilbehør i flere uger og måneder frem. Hvis de altså holder så længe.

Inspiration til lignende opskrifter: Hjemmelavet rødkål og krydret løgkompot

Gammeldags agurkesalat  Gammeldags agurke salat

Opskrift på agurkesalat med sort peber

Man kan nemt og smagfuldt give sin agurkesalat forskellige udtryk vha. forskellige krydderier og ingredienser. Min grund opskrift er altid med sort peber. Meget traditionelt. Og ofte tilsætter jeg så også laurbærblade til lagen. Det giver virkelig en skøn smag. Hvis det er vinter og tilmed jul kan man bruge stjerneanis, nelliker og endda kanal stænger, og når det er sommer og solen skinner kan man f.eks bruge hvidvin og andre friske grøntsager.

Da billederne her blev taget, spiste vi kylling danoise og verdens bedste mormorsalat, hvor agurkesalat er et must som tilbehør, men man kan også bruge denne slags gammeldags tilbehør til salater og grill mad. Mulighederne er mange.

Agurkesalat opskrift  Agurke salat opskrift

Agurkesalat - hjemmelavet syltede agurker
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • en hel agurk (gerne dansk og købt om sommeren)
  • 2dl lager eddike
  • 2 dl. vand
  • 1dl sukker
  • en tsk. salt
  • en tsk. sorte peberkorn
Fremgangsmåde
  1. Skær agurkerne i tynde skiver. Jeg bruger ofte et mandolinjern.
  2. Vend dem i salt og lad dem trække en smule
  3. Kog eddike, vand, sukker og peberkorn sammen til sukkeret er opløst
  4. Læg agurkeskiverne i et glas og hæld lagen over.
  5. Hold glasset tæt lukket og opbevar det i køleskabet