Tærte med laks og spinat Laksetærte med spinat
Klassikeren, tærte med laks og spinat er uden tvivl min yndlings form for madtærte. Og så er det sådan set lige meget, om det er en fuldkornsbund eller helt almindelig tærtebund. Godt det smager en laksetærte altid.

Madtærte med laks og spinat

Tærte med laks Tærtebund

Nu hvor jeg fornyligt er blevet mor til tre, så skal det hele gå endnu stærkere i køkkenet, hvis det overhovedet er muligt. Jeg elsker at lave hjemmelavet mad, og allerhelst helt fra bunden, men jeg har sjældent særlig meget tid at gøre godt med, før en lille mus skal ammes, en anden have skiftet ble og en tredje skal have hjælp til en tegning. Derfor skal min hjemmelavet mad være hurtig og selvfølgelig også smagfuld. Og lige netop disse kriterier opfylder denne madtærte med laks og spinat rigtig godt.

Tærtebunden jeg har brugt denne gang i min tærte med laks og spinat,  er helt simpel med hvedemel, smør og æg. Hvilket min både mand og børn allerbedst kan lide, også selvom de nu ikke brokker sig, når jeg tilsætter en anelse fuldkorn i ny og næ. For fuldkornstærter synes jeg nu også, smager skønt.

Hvis du kunne lide denne opskrift på tærte med laks og spinat, er der anden inspiration til madtærter her: Den bedste tærte med broccoli og Porretærte med parma skinke

Lakse tærte Tærtedej

Laksetærte med spinat

Fyldet kræver heller ikke de store strabasser. Man kan bruge båden frossen og frisk spinat, men denne gang har jeg brugt den frosne slags. Derudover skal intet af fyldet steges, inden det puttes på tærtebunden, hvorfor det altså endnu engang, går ret stærkt, at lave denne her tærte.

Hvis man vil gøre tærten mere fedtfattig og ikke mindst proteinrig, så kan man erstatte cremefraise med hytteost, som jeg også synes smager dejligt. De fleste af mine opskrifter på tærte herinde, er faktisk med hytteost, fordi jeg synes det er så godt i tærter. Denne gang er det dog med cremefraise, som nu også kan noget.

Opskrift på tærte med laks og spinat

Tærte med laks og spinat

Antal 1 madtærte

Ingredienser

Tærtedej:

  • 175 g hvedemel
  • 100 g blødt smør
  • 2 spsk. vand
  • 1/2 tsk. salt
  • evt. mel til at rulle tærtedejen ud
  • Smør til at smøre formen med

Tærtefyld:

  • 3 æg
  • 3 dl creme fraise (eller hytteost)
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. muskatnød
  • 1 tsk. salt
  • 225 g fesk laks
  • 250 g optøet spinat (hvis man bruger frisk spinat, skal det først steges på en pande)
  • 100g mozzarella ost
  • evt. urter

Sådan gør du

Tærtedej:

  • Skær smør i små tern og smuldrer det i melet til dele ligner smuldret ost
  • Tilsæt vand og salt og ælt dejen grundigt sammen
  • Lad dejen hvile i køleskabet i 20-30min (eller fryseren i 10min)
  • Rul dejen ud med en kagerulle (brug evt en anelse mel) og placer tærtedejen i bunden af en smurt tærteform. Dejen kan også bare fordeles ud i tærtebunden uden at den forinden rulles ud. Sørg dog blot for, at dejen er lige tyk alle steder og kommer godt op ad kanterne
  • Prik huller i tærtebunden med en gaffel forskellige steder, og forbag tærten i ovnen ved 220 graders varme (almindelig ovn) i ca. 10min

Tærtefyld:

  • Pisk æg, cremefraise, salt og muskatnød godt sammen i en skål og hæld det på den forbagte tærtebund (ost kan evt. blandes i fyldet)
  • Skær laks i mundrette stykker og placer laks på tærten sammen med optøet spinat der er drænet for vand
  • Bag tærten midt i ovnen ved 180 graders varme i ca. 40min eller til tærten er gennembagt og let gylden på toppen (tjek ved at stik en gaffel i tærten). Når der er 10min tilbage af bagetiden, toppes madtærten med ost, inden den bages færdig
  • Lad tærten køle af, så den kan nå at sætte sig, inden den serveres

 

Følg mig rundt