Tærte med laks og spinat

Klassikeren, tærte med laks og spinat er uden tvivl en favorit madtærte i de fleste danske hjem, og det er der en god grund til. Laksetærte smager nemlig skønt, fordi kombinationen med laks og spinat som hovedingredienser, går virkelig godt sammen.

Inspiration til opskrifter med laks: Lakselasagne og Bagt laks

Opskrift på tærte med laks

Tærte med laks

Tærte med laks og spinat

Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Antal: 1 madtærte

Ingredienser

Tærtedej:

  • 175 g hvedemel
  • 100 g blødt smør
  • 2 spsk. vand
  • 1/2 tsk. salt
  • evt. mel til at rulle tærtedejen ud
  • Smør til at smøre formen med

Tærtefyld:

  • 3 æg
  • 250 g creme fraise (eller hytteost)
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. muskatnød
  • 1 tsk. salt
  • 225 g fesk laks
  • 200 g optøet spinat (hvis man bruger frisk spinat, skal det først steges på en pande)
  • 50 g mozzarella ost
  • evt. urter

Sådan gør du

Tærtedej:

  • Skær smør i små tern og smuldrer det i melet til dele ligner smuldret ost
  • Tilsæt vand og salt og ælt dejen grundigt sammen
  • Lad dejen hvile i køleskabet i 20-30min (eller fryseren i 10min)
  • Rul dejen ud med en kagerulle (brug evt en anelse mel) og placer tærtedejen i bunden af en smurt tærteform. Dejen kan også bare fordeles ud i tærtebunden uden at den forinden rulles ud. Sørg dog blot for, at dejen er lige tyk alle steder og kommer godt op ad kanterne
  • Prik huller i tærtebunden med en gaffel forskellige steder, og forbag tærten i ovnen ved 220 graders varme (almindelig ovn) i ca. 10min

Tærtefyld:

  • Pisk æg, cremefraise, salt og muskatnød godt sammen i en skål og hæld det på den forbagte tærtebund (ost kan evt. blandes i fyldet)
  • Skær laks i mundrette stykker og placer laks på tærten sammen med optøet spinat der er drænet for vand
  • Bag tærten midt i ovnen ved 180 graders varme i ca. 40min eller til tærten er gennembagt og let gylden på toppen (tjek ved at stik en gaffel i tærten). Når der er 10min tilbage af bagetiden, toppes madtærten med ost, inden den bages færdig
  • Lad tærten køle af, så den kan nå at sætte sig, inden den serveres

Ingredienser laksetærte

Hjemmelavet laksetærte med spinat

Det er faktisk utrolig simpelt at lave en laksetærte fra bunden af. Selve tærtebunden kræver blot hvedemel, smør og salt, som skal æltes godt sammen. Hvis man ikke synes, at tiden er til det, så kan man også godt købe en færdiglavet tærtedej, som blot skal bages i ovnen. Fyldet kan man derefter sagtens lave fra bunden af, og bage sammen med den købte tærtedej. Dog skal det ikke være nogen hemmelighed, at der er noget særligt over at lave en hjemmelavet madtærte og særligt sådan en tærte med laks og spinat, som simpelthen smager skønt.

Inspiration til tærte opskrifter: Tærte med oksekød og Tærte med broccoli

Spinattærte med laks

Tærtefyld til laksetærte

Fyldet til laksetærte kræver heller ikke de store strabasser. Man kan bruge båden frossen og frisk spinat, og derudover behøver det ikke at blive stegt på panden, inden at det fordeles udover tærtebunden. Hvis man vil gøre tærten mere fedtfattig og ikke mindst proteinrig, så kan man erstatte cremefraiche med hytteost eller andet mejeri produkt, som er mere magert. Ligeledes kan man erstatte mozzarella ost med andre typer ost, der smager af mere og har mere karakter. Her kan blandt andet nævnes gedeost, fetaost og cheddarost, der også passer godt i en tærte med laks og spinat.

Inspiration til tærte opskrifter: Hjemmelavet tærtedej og Grøntsagstærte

Ingredienser til tærtebund

I opskriften på laksetærte ovenfor er der som sagt brugt hvedemel, smør, vand og salt til tærtedejen. Hvilket er en meget klassisk og enkel opskrift til en madtærte. Hvis man ønsker, at tærtebunden skal indeholde flere fibre, så er det blot at lave en grovere tærtebund. Fuldkorns hvedemel som f.eks grahamsmel og speltmel er formidable at bage med ligesom havregryn og havreklid også kan bruges. Tilsæt i så fald halvdelen af fuldkorns hvedemelet i stedet for hvedemelet, hvis du ønsker, at tilberede en grov trærtebund til din tærte med laks og spinat.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering