Æggesalat med hytteost

Æggesalat med hytteost

Æggesalat med hytteost er måske ikke traditionel, og en pålægssalat man ville servere til julefrokosten eller påskefrokosten, men til hverdag er den helt perfekt. Den har et forholdsvis lavt fedtindhold, fordi den blot består af æg, hytteost, sennep og purløg, og egner sig derfor rigtig fint til frokost bordet i weekenderne eller i madpakken.

Inspiration til pålægssalater: Klassiske æggesalat og Tunsalat

Opskrift på æggesalat med hytteost

Æggesalat med hytteost

Æggesalat med hytteost

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 æg
  • 200 g hytteost
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. sennep
  • 1/2 bundt purløg
  • smages til med salt og peber

Sådan gør du

  • Kog æg i ca. 8-9min til de er hård kogte
  • Lad æggene køle helt ned. Gerne i køleskabet
  • Bland hytteost med sennep og fint hakket purløg
  • Skær æg i store tern og bland æggene i hytteost blandingen
  • Smag til med salt og peber

Ingredienser til æggesalat

Hjemmelavet pålægssalat med æg

Der findes tonsvis af gode pålægs opskrifter, hvor netop hytteost er det bærende element. Selvom fedt procenten er forholdsvis lav sammenlignet med creme fraiche og mayonnaise, som man normalt bruger i en hjemmelavet æggesalat, så er konsistensen alligevel cremet og med struktur. Netop dette gør denne æggesalat med hytteost fabelagtig. Særligt til hverdags frokosten egner hytteostsalaten sig rigtig godt.

Inspiration til pålægssalater: Hytteostsalat og Hønsesalat

Ægge salat med hytteost

Ægge salat med hytteost

Pålægssalaten er i sig selv utrolig fyldig og mættende. Derfor egner den sig også rigtig fint på både rugbrød og i sandwiches. I begge tilfælde kan den serveres med frisk grønt både som en integreret del mellem brødet eller ved siden af rugbrødsmaden. På samme måde kan man også tilføre selve æggesalaten grøntsager. Her kan blandt andet nævnes hakket selleri, rød peberfrugt, agurk, tomat mm.

Inspiration til frokost opskrifter: Pølsehorn og Pizzasnegle

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering