Remoulade er så dansk som noget overhovedet kan være. Derfor syntes jeg også, at det var tid til, at jeg for nogle måneder siden, skulle blive rigtig god til, at lave hjemmelavet remoulade. Jeg har derfor hakket, rørt og smagt på uanet meget af denne spise det sidste stykke tid, og er nu kommet frem til den aller bedste opskrift, hvis jeg ihvertfald selv skal sige det. Det er dog altid sådan med hjemmelavet remoulade, at den skal smages til mange gange undervejs, og måske skal der tilføres lidt ekstra syrligt, lidt ekstra sødt, lidt ekstra krydderi, og lige pludselig har man netop den variation, på netop den, der smager ens smagsløg bedst. Vær derfor ikke bange for, at eksperimentere en smule, og tilføje samt fjerne ingredienser. Nedenstående opskrift er dog en ret god rettesnor.
Læs også gerne: Basilikumpesto og Cheddar dip
Denne danske smørrelse har jeg altid haft et mærkværdigt forhold til gennem min opvæskt. I nogle år af min barndom kunne jeg ikke fordrage remoulade, og spiste udelukkende ketchup til alt. Senere hen har remouladen fuldstændig taget mig med storm igen, og jeg spiser det nu på spegepølsemadder, fiskefilet, fiskefrikadeller og sågar også pomfritter. Sidst nævnte er også en stor favorit hos vores datter, som spiser det med stor velbehag.
Opskrift på hjemmelavet remoulade
Hvis man er yderst professionel i at lave en hjemmelavet remoulade, så kan man også sagtens røre mayonnaisen selv, men hvis man vil gøre det en smule nemmere, så kan man sagtens købe en færdiglavet mayonnaisen, og derefter blande ingredienserne i.
- 1 spsk. kapers
- 1 spsk. gulerod
- 1 spsk. rødkål
- 1 spsk. cornichoner (syltede agurker kan også bruges
- 1 spsk. purløg
- 1 spsk løg
- 1 tsk. gurkemeje
- 3 spsk. mayonnaise
- 2 spsk. cremefraise
- Smages til med sennep, citron, sukker, salt og peber
- Hak løg og grøntsager meget fint.
- Bland grøntsagerne sammen med mayonnaise og cremefraise.
- Smag remouladen til med sennep, citron, sukker, salt og peber.
4 kommentarer til “Remoulade – hjemmelavet remoulade”
I adore Remoulafe and it’s very rare it find it in the UK so mange tak for this recipe ☺️
Thanks a lot <3
Din opskrift er udmærket. Jeg har lige benyttet det til fiskefrikadeller, naturligvis hjemmelavede.
En stor danmarksven fra Schweiz.
Hans Peter
Hej Hans Peter
Dejligt at høre 🙂
Mvh Maria Vestergaard