Sildesalat

Sildesalat

Reklame for sildebranchen

Sildesalat med æble, kapers, syltede rødbeder og en cremet dressing, er en virkelig smagfuld pålægssalat. Selve dressingen indeholder b.la. sennep og cremefraiche, der sammen med den fede sild, giver en virkelig god smags balance.

Jeg er ”Vild med sild”

Denne opskrift på sildesalat er udarbejdet i samarbejde med sildebranchen, og under kampagnen ”Vild med sild. En kampagne der ved allerførste øjekast, passede rigtig godt til mig. Jeg er opvokset med sild, og spiser det hver evig eneste uge ligesom mine børn og mand også gør det, og jeg vil derfor med glæde sprede det gode ord, om denne fantastiske fisk. Der er nemlig så mange gode grunde til at spise sild, udover at det smager rigtig godt, så har sild også et lavt CO2-aftryk. Dernæst er det nemt, billigt og utrolig sundt. Sild har et højt indhold af Omega-3-fedtsyrer, protein, D-vitamin, B12-vitamin, A-vitamin samt mikronæringsstoffer. Med andre ord er det altså en vældig god ide, at spise meget mere sild i hverdagen, og ikke blot til særlige højtider.

Inspiration til frokost opskrifter: Æggesalat og Tunsalat

Opskrift på sildesalat

Sildesalat

Sildesalat

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1/2 æble
  • 50 g syltede rødbeder
  • 1 spsk. persille
  • 1 spsk. kapers
  • 200 g marinerede sild
  • 200 g cremefraiche
  • 1 tsk. sennep
  • smages til med salt og peber

Sådan gør du

  • Skær æble og syltede rødbeder i tern og hak persille fint
  • Bland æble, rødbeder og persille med kapers og marinerede sild skåret i mundrette stykker
  • Bland cremefraiche med sennep og de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber
  • Server sildesalaten på frisk rugbrød eller franskbrød

Find meget mere inspiration og opskrifter indholdende sild på www.vildmedsild.dk

Marineret sild

Tips og tricks til sildesalaten

  • Klassiske, marinerede sild kan skiftes ud med andre varianter, hvor sildene er marineret i forskellige slags krydderier mm.
  • Dressingen smages til med salt, peber, sennep og de øvrige råvarer, for at få den bedste balance i forhold til surt, salt og fedt.
  • Drys lidt nyhakket persille, kapers og æble på rugbrødsmaden inden servering

Inspiration til opskrifter med sild: Karrysild og Sildeburger

Sildesalat

Inspiration til frokost opskrifter: Pizzasnegle og Pølsehorn

Del på print

2 kommentarer til “Sildesalat”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering