Hønsesalat med bacon og asparges

Hønsesalat

Opskriften på hønsesalat indeholder reklame for økologiske kyllinger i samarbejde med Landbrug og Fødevarer

Hjemmelavet hønsesalat er en af mine yndlings opskrifter til frokost af den mere luksuriøse slags. Det er dog absolut alt arbejdet værd, for en salat med saftig kylling, asparges, bacon og en god sjat mayonnaise, smager simpelthen så dejligt.

Hjemmelavet hønsesalat

Opskrift på hønsesalat med bacon

Det er oftest når jeg laver en stegt eller kogt kylling til aftensmad, at jeg bruger resterne næste dag i almindelige salater eller i hjemmelavet hønsesalat. Begge dele er fabelagtigt til frokost, og især sidst nævnte kommer der rigtig meget ud af, hvis man blandet det med asparges og bacon. Derudover er det jo en perfekt ret at servere til julefrokost eller påskefrokost, hvor alt hjemmelavet mad hører hjemme.

Endnu engang har jeg produceret en lille film som rigtig nemt og inspirerende, viser fremgangsmåden for denne hønsesalat. I kan se filmen lige her: Hjemmelavet hønsesalat

Ingredienser hønsesalatHønsesalat med bacon

Hønsesalat i samarbejde med økologiske kyllinger

Jeg har som de fleste andre mennesker, ikke altid købt økologiske fødevarer, og det er stadig ikke alle varer i min indkøbskurv, der har det berømte Ø-mærke på sig. Sommetider fås varen ikke økologisk, men endnu oftere er det et spørgsmål om prisen der for mig, gør den store forskel. Jeg synes endnu ikke, at vi i vores husholdnings budget, har pengene til kun at købe økologiske fødevarer.

I stedet har jeg valgt nogle få fødevarer eller fødevaregruppe, som jeg altid prioriterer skal være økologiske. Dette inkluderer mælk, æg, grøntsager, frugt og kød. Kyllingen, som jeg putter i min indkøbskurv, er derfor økologisk, og det er den især fordi jeg ønsker, at dyret har haft de allerbedste levevilkår under dens korte liv.

Jeg tror dyrevelfærd  er en slags ”kerneværdi” hos mig. Så derfor køber jeg min kylling økologisk.

Inspiration til pålægssalater: Laksemousse

Hønsesalat med asparges

Hønsesalat med bacon og asparges
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • ½ bundt asparges
 • 200g champignoner
 • 5 skefulde cremefraise
 • 3 tsk. Mayonaise
 • 1 tsk. Salt
 • ½ tsk. Frikkværnet peber
 • 25g smør
 • 100g parmaskinke
 • 200g økologisk kyllingekød
 • en lille håndfuld purløg
Fremgangsmåde
 1. Halver asparges og skær dem i mundrette stykker
 2. Snit champignoner fint
 3. Bland cremefraise, mayonaise, salt og peber sammen
 4. Steg svampene ved høj varme
 5. Tilsæt asparges og steg dem i et par minutter
 6. Skær parmaskinke i mindre stykke
 7. Svits parmaskinke på panden til det bliver sprødt
 8. Bland alle ingredienserne sammen
 9. Tilsæt ca. 200g kyllingekød fra en helstegt økologisk kylling
 10. Tilsæt finthakket purløg og bland det hele sammen

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.