Fisk
Fisk er utrolig sundt og det anbefales af Fødevarestyrelsen at man spiser det to gange om ugen. Dog kan fisk godt være en råvare der deler folk i om de kan lide fisk eller ej, men en paneret fiskefilet falder i det flestes smag.
Forskellige fisk
Der findes et væld af forskellige fisk, så er man fiskespiser, så er det bare at gå i gang med at prøve nogle forskellige. De mest almindelig fisk i Danmark (og de danske supermarkeder) er laks, torsk, rødspætte, sild, makrel, tun og lyssej. Der er forskel på fiskenes kød; nogle er lyse som torsk og lyssej, mens tung og laks er mere orange og rødlige.
Hermed en opfordring til en dag at besøge en fiskehandler og se deres forskellige udvalg. Der er helt sikkert nogen du ikke har set eller prøvet før og det er sjovt at udfordre sig selv og prøve noget nyt.
Opskrifter med fisk
Fisk passer godt sammen med rigtig mange andre råvarer, og herunder finder du et stort udvalg af opskrifter, hvor fisken bliver sat i højsæde. Fisken kan enten serveres som et element i en ret som eksempelvis fiskelasagne eller i en tærte med laks. Men den kan også serves som en filet som enten er bagt, dampet eller stegt.
Tilberedning
Man skal være lidt forsigtig når man tilbereder fisk, da den endelig ikke må få for meget varme eller blive tilberedt for længe – så bliver den tør og kedelig. Fiskekød er ret porøst, så det er vigtigt ikke at pille eller røre for meget ved kødet under tilberedning, da det ellers falder fra hinanden. De fleste fisk har godt af lige at blive duppet af inden de steges. Nogle typer af fisk har godt af at blive saltet og ligge lidt tid inden tilberedning. Det er en god idé at læse lidt op på, hvordan den enkelte fisk tilberedes bedst for at få det bedste ud af fisken.