Julemad

Julen er hjerternes fest, og er bundet op på rigtig mange traditioner, der varierer fra familie til familie. Den søde juletid med julemad, julepynt, julefrokoster, julesmåkager, julekager, levende lys og fællesskab er noget de fleste ser frem til hvert eneste år, når kalenderen rammer december måned. Lige netop derfor gør de fleste også noget særligt ud af den gode, danske julemad, der bliver serveret til juleaften. Herunder finder du inspiration og opskrifter til en masse af julens skønne julemad.

Julemiddagen

Når vi endelige når til juleaften, bliver der kræset ekstra meget om julemiddagen. Julemiddagen består af et overdådigt festmåltid med flæskesteg, andesteg, brunede kartofler, rødkål, måske en frisk kål salat, æbleskiver, ris ala mande og andre herlige juleretter. Hele herligheden serveres på et fint dækket julebord, med juledekorationer og fine servietter.

Julefrokost

Julefrokoster hører sig til højtiden. Til sådan en julefrokost er det igen maden der er i fokus. Her er udvalget lidt større og måltidet bliver som oftest serveret som en buffet med alverdens juleopskrifter. Julefrokosten samler venner, familier og kollegaer så vi kan fejre julen med alle dem som vi ikke skal holde juleaften sammen med.