Gløgg

Gløgg

Hjemmelavet gløgg, levende lys, og tæpper og puder i sofaeen rimer på hinanden og er fuldstændig foreneligt med jule hygge. Gløgg ekstrakten eller gløgg essencen rummer varme krydderier og appelsin og er selvfølgelig blevet til blandet en god rødvin.

Inspiration til juleopskrifter: Risalamande og Gløggessens

Opskrift på gløgg

Gløgg

Gløgg

Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Antal: 6 glas

Ingredienser

  • 2 økologiske appelsiner
  • 2 dl vand
  • 4 kanelstænger
  • 15 nelliker
  • 1/2 tsk. peberkort
  • evt. 1 skive frisk ingefær
  • 5 kardemomme kapsler
  • 3 spsk. brun farin
  • 1 flaske rødvin
  • rosiner og smuttede mandler til servering

Sådan gør du

  • Skær appelsinerne i halve og pres appelsinsaften ned i en gryde med vand og krydderier og brun farin
  • Varm det op og lad det småkoge under låg i ca. 10min
  • Lad gløggessencen køle ned og lad det trække i mindst to timer, men gerne natten over i køleskabet.
  • Tilsæt rødvin og varm gløggen op i en gryde
  • Server gløggen med rosiner og smuttede mandler, der er hakket groft

Julegløgg

Hjemmelavet gløggessens

Det er faktisk er slet ikke så svært at lave gløgg, som mange desværre tror. Ingredienserne til gløggen skal blot findes frem, blandes sammen, koges op og så have tid til at samle smag fra de mange varme krydderier. Hvis tiden ikke er til det, kan man også godt springe ventetiden over, og ikke lade gløggekstrakten stå at trække. Det gør selvfølgelig også, at smagen ikke bliver lige så intens, som hvis den havde fået lov til at hvile sig, inden at rødvinen blev tilsat.

Inspiration til vinterdrikke: Ingefærshots og Spinat smoothie

Ingredienser til gløgg

Det er uhyre vigtigt at man smager sin hjemmelavede gløgg til. Når man arbejder med så mange forskellige krydderier og ikke mindst rødvin, som kan smage vidt forskelligt alt efter hvilken én man vælger, så skal man slutteligt tilsmage gløggen med krydderier, sukker og appelsin til man får den ønskede smag. Derudover er det vigtigt ikke at lade den færdige julegløgg stå og koge. Den skal blot varmes let op for ellers fordamper det meste af alkoholen.

Gløgg med rødvin

Julegløgg og julehygge

Hjemmelavet julegløgg er faktisk hvad jeg sidder med i mine hænder lige nu. Omkring mig har jeg tæpper og puder, tændte stearinlys, samt lyden af vinden der rusker i vinduerne. Det er så sandelig blevet vinter. Og dermed også tid til hjemmelavet gløgg. Derfor har jeg også lavet en kæmpe portion af den smagfulde drik, som nu står i køleskabet og venter. Hver eneste aften de sidste par dage, har jeg nemlig opvarmet et glas hjemmelavet gløgg til min mand og jeg, som vi har siddet og holdt os varme på, når vores børn er blevet lagt i seng. Det er virkelig enormt hyggeligt på denne tid af året, og særligt i december måned.

Inspiration til juledesserter: Julekringle og Rocky road

 

Del på print

3 kommentarer til “Gløgg”

  1. Først vil jeg lige sige at jeg nyder at følge dit både her og på Instagram, du har en dejlig måde at skrive på og lægger nogle dejlige billeder og opskrifter op, jeg kunne godt tænke mig at springe ud i at lave min helt egen gløgg i stedet for den man køber færdiglavet.

    Jeg vil høre dig om du bruger tørret krydderi, altså om ingefæren er tørret eller frisk,

    Tænker og det er til at si de tørrede krydderier fra til sidst?

    God jul til dig og dine

    Hilsen Lene Kristine

    1. Sikke en dejlig kommentar at få Lene. Tusind tak for det, det varmer gevaldig meget, at du kan lide at læse med og se på mine billeder. Dejlig jul til dig og dine kære også!
      Jeg bruger faktisk tørret ingefær og kardemomme. Nellikerne er hele og tørret, og kanel bruger jeg som kanelstænger. Hvis du har frisk ingefær, tror jeg også sagtens du kan bruge det. Bare pas på med, at bruge for meget 🙂
      Kh Maria

  2. Dejlig dejlig gløgg.
    Jeg kom en slat cognac i lagen og lod den stop og trække i en times tid inden jeg siede ekstraktet. Bruger Ca 1/5 ekstrakt og så en god økologisk rødvin og smagt til med sukker. Aldrig smagt bedre gløgg. Tak
    Kh Mikael

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering