Julekager

Julekager og julesmåkager er blandt julen skønneste og hyggeligst juleopskrifter. De får hele huset til at dufte af jul når de bages i ovnen. Findes der en dejligere måde det er at bude julen velkommen på end at bage den ind med de lækreste julekager? Julekagerne er med til at sætte det søde punktum efter den store julemiddag eller efter julefrokosten. De er også dejlige at bage og spise i hverdagene i december for at blive i den hyggelige julestemning. Her finder du de bedste opskrifter på julens bagværk.

Traditionelle julekager

Krydderier og smagsgivere som nelliker, kanel og appelsin er i den grad noget vi forbinder med jul, og ved at tilføje disse kan du trylle et væld af bagværk om til dejlige julekager.  Traditionelle og klassiske bud på julekager er vaniljekranse, pebernødder og peberkager. Andre gode juleopskrifter er en julekringle med marcipan og klejner. Klassiske kager som brownies og muffins kan ved hjælp af juleingredienser laves om til de dejligste julebrownies og julemuffins. Prøv julebrownie hvor der er blandet kanel i dejen og som er pyntet med nødder og tranebær. Du kan også bage drømmekagemuffins hvor der er kommet kardemomme, ingefær og kanel i for at skabe en skønne julekager.

Julebagværk

Vafler og pandekager er altid en god idé, og ved juletid er ingen undtagelse. Det er dejligt at spise en varm vaffel eller pandekage efter en hel dag udenfor på kælketur eller julemarked. Julevaflen er blot en almindelig, hjerteformet vaffel, men hvor der bliver tilføjet en masse gode julekrydderier som appelsin, nødder og kanel. Den almindelige boller kan også forvandles til en skøn julebolle ved at tilføje de magiske ingredienser.

Konfekt og havregrynskugler

En anden skøn juletradition er at lave konfekt og havregrynskugler. Konfekt kan laves på mange forskellige måder, men de vigtiste elementer er nok marcipan, chokolade og nougat. Og pynt – masser af pynt. Her er nødder og forskelligt krymmel særdeles velegnet. At trille havregrynskugler er også hyggeligt og noget du nemt kan lave sammen med dine børn. Havregrynskuglen kan også laves i en mere voksen version med lidt rom i.