Grønkålssalat

Grønkålssalat

En grønkålssalat med fetaost og krydrede kikærter passer perfekt til den kolde årstid, hvor de friske grøntsager normalt kommer langvejsfra. Generelt passer de fleste kålsalater sig fremragende til vinterhalvåret, hvor grønkål, spidskål, rødkål mm. er i sæson. Denne grønkåls salat er også et godt eksempel på en efterårssalat eller vintersalat, som smager herligt.

Inspiration til kål salater: Den bedste spidskåls salat og Hjemmelavet rødkål

TIP: De stegte kikærter smager fantastiske i salaten, men kan sagtens undværes også. Hvilket gør grønkålssalaten langt mere simpel og hurtig at lave.

Opskrift på grønkålssalat

Grønkålssalat

Grønkålssalat

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Stegte kikærter:

  • 1 dåse kikærter
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. flagesalt
  • 2 spsk. olivenolie

Dressing:

  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamicoeddike eller citronsaft
  • 1 tsk. honning
  • 1/2 tsk. sennep
  • 1 tsk. salt

Grønkålssalat:

  • 150 g frisk grønkål
  • 1-2 modne avokadoer
  • 1 sødt æble
  • 50 g fetaost

Sådan gør du

Stegte kikærter:

  • Hæld kikærterne fra dåsen i en si og skyl dem grundigt
  • Steg dem på en meget varm pande med olie og krydderier til de bliver let gyldne

Dressing:

  • Bland alle ingredienser til dressingen sammen

Grønkålssalat:

  • Snit grønkål fint og vend dressingen heri
  • Kram kålen godt sammen i dressingen. Gør gerne dette med fingrene så kålen bliver vendt godt rundt og blødgjort
  • Skær æble og avokado i tern og det i grønkålen sammen med de stegte kikærter
  • Drys med fetaost og evt. ekstra flagesalt

grønkåls salat

Stegte kikærter med grønkål

Sådan en kålsalat som denne grønkålssalat kan i virkeligheden laves på utrolig mange forskellige måder. De stegte kikærter er uden tvivl et mere moderne twist, men som virkelig giver næring, smag og kant til salaten. Kikærterne kan sagtens steges i andre krydderier, ligesom man også blot kan benytte sig af olivenolie og salt. Oregano, sort peber, timian, paprika og mange flere forskellige krydderier smager herligt sammen med kikærter, og særligt i selskab med kål. Grønkål har det nemlig med at være en ret bestandig kålsort, og derfor giver det god mening at blande dem med nogle saltede og krydrede bælgfrugter.

Læs også gerne: Opskrift på stegte kikærter som snack og i salater

Grønkål

Grønkåls salat med dressing

Der er virkelig mange gode grunde til at vælge grønkål til. Det er en kål som ikke har en overdyngende smag, og derfor passer virkelig godt i mange forskellige retter. F.eks i en grønkålssalat hvor æble, avokado og stegte kikærter, kan tage mere fokus. Grønkålen ligger altså en god base for salaten fuldstændig ligesom, det også er tilfældet i andre salater, hvor kål indgår. Det er også sådan, man skal indtænke grønkål, spidskål, rødkål osv. i sine salater.

Dernæst skal man huske at arbejde med grønkålen på den rigtige måde i sin madlavning. Snit altid grønkålen fint. Det er aldrig rart at tygge i et stort blad grønkål alene. Derudover skal kålen enten steges, bages eller vendes godt ind i dressing for at smage godt og ikke være for hård at tygge igennem. Brug derfor fingrene til at “kramme” dressingen godt ind i grønkålen. Det blødgør kålen, og gør den behagelig at spise.

Inspiration til salater med kål: Klassisk, sprød rødkålssalat med appelsin

Salat med grønkål

Grønkål og dens næringsindhold

Kål er en formidabel spise, og har altid været en stor del af den danske madkultur. Det er der en god grund til. Vi producerer nemlig store mængder af kål i Danmark. Grønkål indgår derfor også på mange forskellige måder i den danske madlavning.

Grønkål har et højt indhold af fibre, som gør den utrolig mættende at spise. Derudover er kålen rig på vitaminer. Blandt andet vitamin A, vitamin K, vitamin C og folat. Udover at grønkålen smager herligt i f.eks en grønkålssalat, så er der altså også nogle ernæringsmæssige gode grunde til, at spise den ældgamle kålsort.

Del på print

2 kommentarer til “Grønkålssalat”

  1. Den lyder rigtig lækker – den vil jeg bruge til juleaften, sammen med en rødkålssalat også. Hvor mange personer er opskriften til? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering