Denne måltidssalat med rødkål er en skøn, utrolig mættende og virkelig smuk vintersalat. Efterår og vintertid er højsæson for kål, og rødkålen er ingen undtagelse. Rødkål har en stærk og let bitter smag, som passer så godt sammen med de søde æbler og kikærterne. Rødkål er desuden en grøntsag, der er rig på vitaminer, mineraler og kostfibre, og så er den enormt flot med sin helt røde, næsten lilla farve.
Inspiration til måltidssalater: Cæsarsalat og Kikærtesalat
Opskrift på måltidssalat med rødkål
Måltidssalat med rødkål
Ingredienser
Salat
- 150 g rødkål
- 220 g kikærter (drænede)
- 1 æble
- en håndfuld persille
- 1 spsk græskarkerner
- 1 spsk tranebær
Dressing
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk honning
- 1 spsk citronsaft
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
Sådan gør du
- Kom kikærterne på en varm pande sammen med lidt olie og salt og steg dem i et par minutter
- Snit rødkål i fine strimler og skær æblet ud i tern
- Pres eller hak hvidløget fint og bland alle ingredienser til dressingen sammen i en skål
- Bland rødkål, æbler, kikærter, persille, græskarkerne og tranebær sammen i en skål eller på en tallerken og hæld dressingen udover.
Video af fremgangsmåden
Nærende måltidssalat med rødkål
Rødkål er en grov kål, så den skal skæres i nogle fine strimler, så den ikke bliver for grov at tygge i. Æblerne er en virkelig god kontrast til kålen, da de bringer en masse sødme og friskhed til salaten. Æblerne må gerne skæres i relativt store tern, så de har noget bid. Kikærterne skal steges af på panden inden de kommer i salat. Det giver noget mere dybde til smagen. Her er de blot stegt i olivenolie og lidt salt, men du kan sagtens drysse andre krydderier ud over kikærter for at give dem en anden smag. Foruden kikærternes gode smag, så giver de en masse god fylde til salaten, så den netop egner sig som en måltidssalat. Salaten toppes af med solsikkekerne, frisk persille og tranebær. Det er altid rigtig godt at komme frø og kerner i sine salater både for at give smag og næring. Krydderurter gør altid noget godt for smagen, og tranebærerne bringer ligesom æblerne noget sødme.
Inspiration til måltidssalater: Salat med rejer og Salat med kylling
Dressingen til salaten
Dressing er et vigtigt element til enhver salat. Her er det en simpel citrus vinaigrette, der består af olivenolie, friskpresset citronsaft, honning, hvidløg, salt og peber. Husk at smage vinaigretten til med salt og peber. Det hele skal blot røres sammen i en skål inden den fordeles udover salaten. Du kan eventuelt hælde dressingen over ,når du har snittet rødkålen og knuge den godt ind i kålen. Det gør, rødkålen falder en smule mere sammen, og gør den blødere, så den er lettere at spise.
Inspiration til måltidssalater: Pastasalat med kylling og Orzo salat
Frisk rødkålssalat til julebordet
Traditionel, dansk julemad er ikke just fyldt med frugt og grøntsager. Det er også helt okay. Denne salat vil dog passe rigtig fint ind til julemiddagen eller julefrokosten som et grønt indslag udover den almindelig rødkål. Vi bevæger os stadig indenfor julemenuen, da den som sagt består af rødkål. Hvis den skal mætte knap så meget, så undlad at komme kikærterne i.