Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich eller måske rettere sagt flæskestegsburger, som denne opskrift nok i virkeligheden er, er en fantastisk spise. Særligt når den serveres med remoulade, syltede agurker og hjemmelavet, varm rødkål. En opskrift der arter sig formidabelt til reste mad, hvis man dagen i forvejen har fået flæskesteg.

Inspiration til gammel, dansk mad: Opskrift på klassiske, frikadeller

Flæskestegs sandwich

Opskrift på flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich

Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 flæskestegssandwiches

Ingredienser

Flæskesteg:

  • ca. 1,3 kg flæskesteg/svinekam
  • ca. 4 tsk. groft salt eller fint salt
  • 5 laurbær blade

Sådan gør du

Flæskesteg:

  • Placer svinekammen med skindsiden nedad i en bradepande og hæld kogende vand i fadet til det når sværerne
  • Steg svinekammen i ovnen ved 200 graders varmluft i 20min
  • Vend svinekammen om således at skinsiden vender opad
  • Skær sværerne godt igennem (hvis dette ikke er gjort godt nok af slagteren) og gnid den med salt godt ind i revnerne. Placer laurbærblade imellem nogle af sværene
  • Placer igen svinekammen i fadet og sørg for at kødet står lige i fadet. Placer evt. en kartoffel eller staniol under den del, der evt. skulle bøje nedad
  • Steg svinekammen yderligere i 1,5 time ved 200 graders varmluft
  • Lad gerne flæskestegen trække i 10-15min inden den skæres ud i passende skiver

Flæskestegssandwich:

  • Varm burgerbollerne og smør dem med remoulade på den ene halvdel og mayonnaise på den anden halvdel
  • Placer to skiver flæskesteg, rødkål og syltede agurker i burgerbollerne og server med det samme

Hjemmelavet flæskestegssandwich

Der er utallige måder, hvorpå man kan sammensætte en flæskestegssandwich. Det der dog ikke er lige meget er, hvordan kødet i burgeren smager. Her er det nemlig vigtigt, at flæskestegen er tilberedt helt korrekt. Kødet skal være saftigt og sværerne sprøde. Det skal helst knase, når man spiser en flæskestegsburger. Til de sprøde og salte svær, hører der sig noget surt. Hjemmelavet, varm rødkål er formidabelt sammen med flæskesteg, men også syltede agurker smager herligt i flæskestegsburgeren. Derudover kan man selvfølgelig også tilføje friske grøntsager, selvom jeg uden tvivl synes, at det passer sig bedre i en almindelig burger.

Inspiration til dansk madlavning: Den bedste opskrift på millionbøf

Flæskestegsburger

Flæskesteg med sprødesvær

Det er lidt af en videnskab, at lave flæskesteg med sprøde svær. Eller sådan var det ihvertfald hjemme hos os, indtil vi virkelig satte os for at lære det. Dernæst fandt vi ud af, at det ligesom så mange andre ting, er utrolig simpelt, hvis man følger en god guide eller opskrift. Der er selvfølgelig flere måder hvorpå, at man kan lave flæskesteg med sprøde svær. Metoden hvor man placerer sværene i bunden af et fad med vand, synes jeg, fungerer utrolig godt. Det gør også sværerne puffede. Hvilket vi herhjemme, er klart tilhængere af. Derudover er det også muligt ni ud af ti gange at lave sprøde svær uden at bruge grill funktionen, hvis man altså følger ovenstående opskrift.

Inspiration til hverdagsmad: Min bedste bolognese opskrift

Flæskestegs burger

Burger med rester af flæskesteg

Som tidligere antydet, så er denne ret også virkelig god til at få opbrugt sine rester på, hvis man har fået klassiske, hjemmelavet flæskesteg, dagen forinden. Udover flæskestegssandwich så kan man også lave biksemad. Hvor der selvfølgelig er tilføjet spejlæg og syltede rødbeder.

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering