Rocky Road

Rocky road

Opskriften på rocky road indeholder reklame for Fazer

Der er et utal af måder, hvorpå man kan lave den kendte chokoladespise, rocky road. Og jeg vil vove og påstå, at jeg har afprøvet de fleste varianter. Vores yndlings version er uden tvivl med dumle, og derfor er den sammen med Karl Fazer’ forskellige chokolade varianter, det bærende element i de forskellige rocky road opskrifter. Karl fazer chokolade kan nemlig fås i både en helt almindelig mælke chokolade version, og så med en masse andre forskellige smags varianter. Børnene er vilde med varianten med karamel, og det var derfor også den, vi brugte i én af opskrifterne.

Rocky road børn

Rocky road i samarbejde med Karl Fazer

I samarbejde med Karl Fazer vil jeg gerne sætte fokus på næstekærlighed. De små handlinger, smil, energier og tanker, som vi giver til hinanden, og som ikke kan måles i materielle værdier. Som at give en plade chokolade fra Karl Fazer til én man har kær, eller som man blot synes, trænger til noget ekstra juleglæde.

Rocky road ligner virkelig en vej, der mangler et skud nyt asfalt, men den bumlede vej smager fantastisk. Især fordi man kan variere sin rocky road chokolade eller konfekt med ligepræcis sin yndlings slik. Min favorit er stort set altid med skum i en eller anden formation, samt dumle, snickers, mars eller andet chokolade med karamel. Jeg ved dog, at man også kan lave rocky road med for eksempel popkorn, bær, lakrids, marcipan, nougat og så selvfølgelig en masse forskellige nødder.

Inspiration til opskrifter: Chokolademousse og Hvid chokolademousse

Opskrift på rocky road

Rocky road

Rocky road

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 1 portion

Ingredienser

Rocky road med mælkechokolade:

  • 300 g Karl Fazer mælke chokolade
  • 15 dumle
  • 5 skumfiduser
  • 100 g Karl Fazer chokolade med karamel (eller anden variant)
  • 30 g pistacie nødder

Rocky road med hvid chokolade:

  • 300 g hvid chokolade
  • 15 dumle
  • lille håndfuld popkorn
  • 1 spsk. frysetørret hindbær

Sådan gør du

Rocky road med mælkechokolade:

  • Smelt mælke chokoladen i mikrobølgeovnen eller over et varmbad. Smelt chokoladen langsomt, så det ikke brænder på.
  • Halver dumle og skær skumfiduserne i mindrestykker
  • Knæk Karl Fazer karamel i mundrette stykker og fordel stykkerne ud i et lille fad beklædt med bagepapir sammen med skumfiduser og dumle. Gem nogle stykker af hver variant til pynt.
  • Hæld den smeltede chokolade udover deforskellige stykker i fadet og fordel det godt ud i kanterne.
  • Pynt med de sidste stykker af hver variant og drys med hakkede pistacienødder og evt. flage salt
  • Stil chokoladen på køl i ca. 2 timer til den har sat sig og skær den dernæst ud i mundrette stykker

Rocky road med hvid chokolade:

  • Smelt mælke chokoladen i mikrobølgeovnen eller over et varmbad. Smelt chokoladen langsomt, så det ikke brænder på.
  • Skær dumle over i halve (gem nogle stykker)
  • Pop popkorn som anført på pakken (gem nogle stykker)
  • Fordel popkorn og dumle ud i et ildfast fad beklædt med bagepapir og fordel den smeltede, hvide chokolade henover
  • Drys med de sidste popkorn og dumle samt frysetørret hindbær
  • Stil chokoladen på køl i ca. 2 timer til den har sat sig og skær den dernæst ud i mundrette stykker

Rockyroad

Ingredienser til rocky road

Der er virkelig mange måder hvorpå, man kan lave rocky road. Det handler blot om at blande lige præcis de ingredienser sammen, som man allerbedst kan lide. Nedenfor deler jeg nogle af de ingredienser, som man med fordel kan bruge i sin rocky road opskrift:

  • Nødder: Hasselnødder, mandler, valnødder, peanuts
  • Grund chokolade: Mørk, mælke eller hvid chokolade
  • Tørrede frugter: abrikos, rosiner, tranebær mm.

Inspiration til juledesserter: Julekringle og Risalamande

Maria Vestergaard

 

 

Del på print

1 kommentar til “Rocky Road”

  1. Maria Vestergaard

    Det smager virkelig også godt, og er utrolig nemt! Og hvor er det bare sødt af dig, at linke til mig!
    Rigtig god påske til jer i Polen <3

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering