Luciaboller med safran

Opskriften på luciaboller indeholder reklame for Finax
Luciaboller  Lucia boller

Svenske luciaboller

Luciaboller er en gammel svensk tradition, som bages d. 13. december. Bollerne er karakteristiske og smagfulde grundet smør, sukker, rosiner og selvfølgelig safran. Verdens dyreste krydderi, som jeg var meget betaget af at studere som barn. Hvorfor jeg også fandt stor fornøjelse i at bage luciaboller. Verdens dyreste boller, kan jeg huske, at jeg kaldte dem.

Inspiration til jule opskrifter: Den bedste julekringle med marcipan og Mine yndlings honninghjerter

Video: Luciaboller

Traditionen tro i december måned, har jeg lavet en lille video, hvor spiloppen og jeg viser jer hvordan, man laver lucia boller. Det var øvrigt en af de hyggeligste film, jeg længe har lavet, og jeg er så stolt over, hvordan hun kan knække æg, røre og ælte dej selv. Hun er simpelthen den bedste bagemester, man kunne ønske sig.

Luciaboller i samarbejde med Finax

Luciabollerne er selvfølgelig bagt Finax hvedemel, som er den type mel jeg bruger til alt mit bagværk. Det er af en rigtig god kvalitet, hvorfor luciabollerne bliver ekstra luftige inden i og sprøde udenpå. Jeg synes ihvertfald selv, at de igen i år er blevet hamrende lækre.

Svenske luciaboller  Luciaboller med safran

Luciaboller med safran
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Luciaboller:
 • 160g smør
 • 5 dl sødmælk
 • 50g gær
 • 1 æg
 • 0,5 tsk. Salt
 • 175g sukker
 • 1g safran
 • 1100g Finax hvedemel
 • Rosiner
 • 1 æg til pensling
Fremgangsmåde
 1. Smelt smør i en gryde
 2. Rør mælk i gryden og varm den op til mælkeblandingen er fingervarm
 3. Smuldr gær i mælken
 4. Mort safran
 5. Tilsæt æg, safran, salt og sukker
 6. Tilsæt mel til dejen. Gem en smule
 7. Ælt dejen godt sammen i en røremaskine
 8. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 30min
 9. Del dejen i 32 dele
 10. Rul delene lange, og sno dem op i hver ende
 11. Placer en rosin i hver ende og pensl med sammenpisket æg
 12. Placer luciabollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere under et klæde i ca. 30min.
 13. Bag dem i ovnen på 180 graders varme i ca. 10-15min eller til bollerne er blevet let gyldne udenpå.

Inspiration til juleopskrifter: Cookies med kanel

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.