Brændte mandler Jule mandler
Brændte mandler dufter og smager så skønt af jul, og så er det nok én af de nemmeste desserter eller snacks, som jeg kender til. Når man først har prøvet at lave det en enkelt gang, så er det højst sandsynligt noget, man gentager et par gange eller tre hen over vinterhalvåret. Sådan er det ihvertfald tilfældet hjemme hos os, hvor vi i ny og næ spiser brændte mandler som fredags guf i julen.

Hjemmelavet brændte mandler

Første gang man laver brændte mandler, vil man måske støde ind i problemer, og sådan er det bare sommetider, når man skal lave noget for aller første gang. Derfor håber jeg, at hvis i læser dette nøje, så ikke vil støde ind i de selvsamme problemer, som jeg har stået i, dengang jeg første gang lavede jule mandler.

  • Mandlerne har fået for meget. Hvilket højst sandsynligt er fordi temperaturen har været for høj, og man ikke har rørt i panden undervejs. Det er vigtigt, at man holder øje med mandlerne under hele processen.
  • Mandlerne har fået for lidt. Alle ingredienserne kommer på panden på én gang, og her smelter det. Dernæst krystalliserer sukkeret sig igen, og det hele ser faktisk en anelse mislykket ud. Det er her man skal være tålmodig, for sukkerblandingen bliver atter flydende igen herefter, og sætter sig omkring mandlerne. Derefter er det blot, at tage mandlerne af panden og drysse dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Gerne med så stor adskillelse mellem mandlerne som muligt. Det gør, at de ikke klumper for meget sammen.
  • Tip: tilsæt evt. kanel, havsalt, vanilje, lakridspulver eller andet til din sukker blandning, og giv dine brændte mandler et lille twist.

Mandler brændt på panden Hjemmelavet brændte mandler

Opskrift på brændte mandler

Brændte mandler

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 200 g sukker
  • 4 spsk. vand

Sådan gør du

  • Tilsæt alle ingredienserne på panden på én gang og rør godt rundt jævnligt
  • Bag mandlerne på panden ved middelvarme
  • Først smelter sukkerblandingen og dernæst krystalliseres den igen
  • Tilsidst smelter sukkerblandingen igen og ligger sig som et fint, karamelliseret lag rundt om mandlerne.
  • Tag de brændte mandler af panden og drys dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir hvor de afkøles
  • Opbevar dem i en lukket beholder

Mandler og nødder i den søde juletid

Jeg har altid været glad for nødder, men i vinterhalvåret og især omkring december måned, synes jeg de smager ekstra godt. De kan trylles om til dessert snacks som disse, men de smager også skønt i en nøddetærte, kålsalat eller småkager.