Opskriften på chokoladekonfekt er sponsoreret af Castus
Chokoladekonfekt  Chokolade konfekt

Konfekt i alle afskygninger og nuancer spiser jeg virkelig meget af i denne søde juletid, og faktisk også på andre tidspunkter af året. Chokoladekonfekt som denne slags, kan nemlig sagtens blive serveret på andre tidspunkter end december, synes jeg.

Chokoladekonfekt med Castus frugtstænger

Jeg har efterhånden vist flere gange herinde på bloggen, hvordan man kan bruge Castus’ frugtstænger til andet end blot madpakke snack eller sundere dessert; Frugtstængerne og deres berømte frugtruller er bemærkelsesværdig gode i bagværk som kanelsnegle, chokoladekage, eftermiddagsboller og muffins, men også i desserter der ikke behøver at komme i ovnen. Her kan for eksempel nævnes en raw cake med kokosskum og så selvfølgelig denne chokoladekonfekt, som jeg har glædet mig til at dele med jer.

Konfekt med chokolade  Chokoladekonfekt med nødder

Opskrift på chokoladekonfekt

Chokoladekonfekt kan laves på et utal af måder. Man kan således blande alverdens forskellige slags nødder, slik eller frugtstænger i sin chokolademasse. I denne opskrift på chokoladekonfekt har jeg brugt blandt andet brugt Castus’ nye juleversion med smag af æble og kanel. En virkelig god og anderledes frugtstang, som passer perfekt til julebagning.

Hvis man falder over denne opskrift på konfekt, og kalenderen ikke skriver december måned. Så kan man erstatte marcipanen med skumfiduser, og bruge en anden smagsvariant af castus’ frugtstænger. F.eks den med nødder eller kakao. På den måde kan chokoladekonfekten laves hele året rundt!

Inspiration til lækre juleopskrifter kan findes i Castus’ juleopskrift hæfte, og hvis det skal gå rigtig stærkt, så kan dette opskrifthæfte fra Toftkær virkelig også anbefales. Alle opskrifterne kan laves på under 15min!

Chokoladekonfekt med pistacie
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Fremgangsmåde
  1. Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad
  2. Hak marcipan, pistacie nødder og Castus frugtstang groft
  3. Bland ingredienserne med den mørke chokolade og drys evt med lidt ekstra ingredienser på toppen
  4. Hæld chokolademassen i en form beklædt med bagepapir
  5. Køl den ned i fryseren i ca. 30min eller køleskabet i 60min til det er hårdt
  6. Skær chokolade konfekten ud i mundrette stykker