Peberkager med glasur – også til pynt

  
Peberkager elsker jeg simpelthen. Og det gør jeg, fordi de er krydrede og en anelse stærke i smagen og udtrykket. Netop dette gør dem anderledes fra den normale, søde småkage.

Peberkager med glasur

Peberkagerne smager selvfølgelig helt fantastisk, men udover at spise dem, så kan de også bruges til pynt. De er vældig hyggelige at pynte med glasur, glimmer og andet spiseligt, hvorefter de kan hænges på juletræet eller i vinduerne.

Netop i år har jeg dog valgt at bruge mine peberkager med glasur på en lidt anderledes måde; nemlig som bordkort til juleaften. Min kære moder som står for selve begivenheden, ved det endnu ikke, så jeg påtænker det som en ekstra værtindegave på dagen. Jeg er sikker på, at de små hjemmelavede peberkager, pyntet med familiens navne, vil klæde julebordet rigtig fint.

  

Peberkager som gave

Da jeg alligevel var igang med at bage spiselige bordkort, så besluttede jeg mig for, at lave en ekstra portion til personalet i min datters vuggestue. Det er jo som sådan ikke noget særligt, at få hjemmebagte småkager udover at tanken er sød, men det er alligevel anderledes, når man finder sit eget navn på en peberkage. Det var ihvertfald hvad én af pædagogerne fortalte mig, da jeg hentede spilloppen fra vuggestue igår. Og det gør mig simpelthen så glad at få af vide!

  

Peberkager med glasur - også til pynt
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Peberkager:
 • 125g smør
 • 100g brun farin
 • 4 spsk. mørk sirup
 • 350 g hvedemel
 • 1 knsp. salt
 • 1 tsk. natron
 • 1 tsk. stødt ingefær
 • ½ tsk. stødt sort peber
 • ½ tsk. stødt allehånde
 • ½ tsk. kardemomme
 • 2 tsk. stødt kanel
Glasur:
 • ½ dl. æggehvider
 • 150g flormelis
Fremgangsmåde
 1. Smelt smør med sukker og sirup i en gryde under omrøring
 2. Bland mel, natron, salt og krydderierne i en skål og bland den smeltede sukkermasse i melet.
 3. Ælt dejen godt sammen
 4. Rul dejen ud i ca. ½ cm tykkelse på et bord drysset med mel og udstik peberkagerne.
 5. Placer dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 170 graders varme i ca. 10min eller til de er blevet let gyldne.
 6. Lad peberkagerne køle af på pladen inden de pyntes med glasur

 

2 kommentarer til “Peberkager med glasur – også til pynt”

  1. Sagtens! Jeg laver ofte en større portion, som jeg deler op og fryser ned i min fryser. Der kan den holde sig meget længe.

   Dejen kan også sagtens holde sig i køleksabet i 24timer. Det bliver den kun bedre af.

   Kh Maria

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *