Krydder småkager med kanel

Opskriften på krydder småkager indeholder reklame for Finax
Krydder småkager  Kryddersmåkager

Krydder småkager og traditioner

Jeg glæder mig over alt for tiden; at vi endelig er nået den søde juletid, at mine børn (i øjeblikket) er milde og forudsigelige, og at vi hver eneste weekend de sidste mange uge i streg, har bagt og hygget alle sammen. Der er altså noget ekstra særligt over, at have børn med i køkkenet ved juletid. Måske er det også derfor, at jeg hvert eneste år i hele min barndom tilbragte uanede af stunder sammen med min mormor og kusiner i min mormor og morfars dengang gamle og stråtækte hus med bindingsværk. Mere idyllisk bliver det nok ikke.

Inspiration til julesmåkager: Pebernødder

Ingredienser krydder småkager  Kryddersmåkager med glasur

Krydder småkager i samarbejde med Finax

Og tanken om at jeg lige nu er ved at skabe traditioner og minder for mine egne børn, gør mig simpelthen så glad og varm om hjertet. Om det så er krydder småkager, brunkager, nødde småkager eller hvad vi nu bager sammen, så er det hyggeligt og sjovt, fordi alt gøres i et helt andet tempo og temperament ved juletid.

Som altid når jeg bager brød, boller, kager eller småkager så bruger jeg Finax hvedemel. Specielt deres kage hvedemel er ualmindelig godt til krydder småkager, og småkager helt generelt, fordi de bliver ekstra sprøde. Faktisk var jeg løbet tør for Finax kage hvedemel, så min mand blev sendt afsted til vores lokale Netto, hvor han desværre fik beskeden om, at melet var rippet fra hylderne. Det glæder mig at andre også synes om dette mel! Derefter tog han i Føtex, hvor han heldigvis fandt det, så julebagningen kunne blive reddet.

Kryddersmåkager med glasur  Udstikker dej

Opskrift på krydder småkager

Jeg elsker virkelig krydderier og er ikke bleg for at bruge en masse når jeg bager. Jeg synes tilmed også, at det smager skønt med lidt hvid eller sort peber i også – fuldstændig ligesom de traditionelle, svenske peberkager, som heldigvis også er ved at have fundet vej til Danmark. Pointen er, at man selvfølgelig blot bruger de krydderier, som man kan lide og i den mængde, som man bryder sig om. Opskriften på krydder småkager nedenfor er meget standart, og noget som alle vil kunne lide, men hvis man som sagt er til lidt ekstra kant og smag, så skal man ikke være bange for at lege yderligere med mængderne af krydderi.

Inspiration til julesmåkager: Jødekager

Krydder småkager med kanel
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 25 krydder småkager:
 • 120g smør
 • 200g brun farin
 • 1 æg
 • 1 tsk. Bagepulver
 • 1 tsk. Natron
 • En knivspids salt
 • 1 spsk. Stødt kanel
 • 1 tsk. Ingefær
 • 1 tsk. Stødt Nelliker
 • evt. ¼ tsk. Hvid peber
 • 325g hvedemel
Fremgangsmåde
 1. Pisk smør og brun farin sammen i en skål. Brug evt. en røremaskine eller et elektrisk piskeris.
 2. Tilsæt æg og pisk det til en ensformig masse
 3. Bland alle de tørre ingredienser sammen og rør det i dejen
 4. Lad dejen hvile i køleskabet i en times tid
 5. Rul dejen ud med en kagerulle og udstik krydder småkagerne i forskellige figurer
 6. Placer småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir
 7. Bag dine krydder småkager i ovnen ved 175 graders varme i ca. 10min
 8. Lad dine krydder småkager køle af på en bagerist inden de puttes i en kagedåse med bagepapir, hvor de opbevares.
Noter
Tip: Pynt dine krydder småkager med glasur og skriv f.eks navnene på dine gæster juleaften. Det er både en fin ide som bordkort og værtindegave

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *