Ingefærsmåkager

Opskriften på ingefærsmåkager indeholder reklame for Dansukker
Ingefærsmåkager

Endelig, kan jeg gå i køkkenet og lege med kanel, ingefær, allehånden, kardemomme og alle de andre varme og julede krydderier i bagværk. Jeg har glædet mig ualmindelig meget i år, fordi nu er spiloppen netop blevet gammel nok til, at være med i julebagningen på ”rigtig vis”, hvor hun selv blander, ælter og former småkagerne, og ikke bare som dengang hvor vi bagte brunkager (også i samarbejde med Dansukker) for nogle år siden, hvor hun mest af alt stjal småkager, når hun kunne komme til det. Sidst nævnte var dog også ret hyggeligt.

Inspiration til julesmåkager: Jødekager

Ingefærsmåkager i samarbejde med Dansukker

ingefær småkager  Småkager med ingefær

Ingefær småkagerne indeholder både økologisk rørsukker og økologisk lys sirup. Begge produkter er fra Dansukker, som er et ældgammelt firma tilbage fra 1850’erne, som jeg tænker, de fleste af os er vokset op med. Jeg husker i hvert fald selv, hvordan jeg hver eneste jul igennem hele min barndom, bagte jule småkager sammen med mine kusiner og min mormor i selskab med det danske Dansukker.

Inspiration til anderledes julesmåkager: Peanutbutter cookies med choko og De bedste småkager med nødder

Siden dengang er der kommet flere produkter til, og særligt de økologiske produkter vil jeg fremhæve her. Økologisk sukker fra Dansukker er nemlig produceret uden brug af kemiske bekæmpelsesmidler og kunstgødning, hvilket jeg synes er de ekstra kroner hver, når man skal julebage, hvis man alligevel falder over produktet i sin lokale Bilka eller Føtex.

Dansukker lys økologisk sirup  Småkager med rørsukker

Opskrift på ingefærsmåkager

Ingefærsmåkager
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 150g smør
  • 200g rørsukker fra Dansukker
  • 50g lys sirup fra Dansukker
  • 325g hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 spsk. Stødt ingefær
  • 1 spsk. Revet ingefær
  • 1 spsk. Kanel
  • ½ tsk. kardemomme
  • En knivspids salt
  • Et æg
Fremgangsmåde
  1. Varm smør, rørsukker, frisk revet ingefær og sirup i en kasserolle under konstant omrøring
  2. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål
  3. Tilsæt smørblandingen til melet
  4. Tilsæt æg
  5. Ælt dejen godt igennem
  6. Tril dejen til kugler og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Ingefær småkagerne flyder ud under bagningen
  7. Bag dem ved 175 graders varme (varmluft) i ca. 12min.
  8. Lad ingefærsmåkagerne køle af på en bagerist
Noter
Opbevar ingefærsmåkagerne i en kagedåse med tilsluttet låg

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *