Julebrownie med nødder og chokolade

Julebrownie Julebrownie med Dansukker
Opskriften på julebrownie indeholder reklame for Dansukker

Endelig er vi nået til den aller sødeste tid, og jeg er så småt begyndt at skrue op for julehyggen herhjemme. Julestjerner og kringler er hængt op over komfuret, de allerstørste nisser er fundet frem, og meget snart skal alle kagedåserne fyldes med hjemmebagte småkager. Jeg har glædet mig som et lille barn, hvilket nok er fordi, at både spiloppen og lillebror forstår virkelig meget af konceptet ”jul” nu. Og hvor skal vi dog bare julehygge de næste mange uger.

Jeg synes selv, at jeg lægger virkelig stærkt ud med denne julebrownie, som jeg har bagt i samarbejde med Dansukker. Den har en perfekt konsistens med en blød midte og en sprød overflade. Og så er den pyntet så ualmindelig fint med nødder, chokolade, tranebær og selvfølgelig jule sne (aka økologisk flormelis fra Dansukker).

Inspiration til jule kager: De aller bedste brunkager og Gammeldags kringle med kanel

Jule brownie Brownie med kanel

Julebrownie i samarbejde med Dansukker

Det er tredje år i træk, at jeg bager i julekager i samarbejde med Dansukker, og det er jeg faktisk utrolig glad og taknemmelig for. Jeg elsker at bage, og har gjort det hele mit liv, og når jeg har skullet bruge sukker, så har det altid været Dansukker. Det er noget, som jeg har fået med mig hjemmefra.

Det var dog for to år siden, at jeg i et samarbejde med Dansukker opdagede ”bagesukker”, hvilket jeg også har brugt i denne opskrift på julebrownie. Bagesukker indeholder mindre krystaller, og opløses dermed hurtigere, som tilfører luft til kagedejen. Resultatet bliver derfor en mere luftig kage, og det synes jeg er helt perfekt, til sådan en julebrownie som denne, der ellers har tendens til, at blive meget kompakt.

Baby og brownie Brownie med tranebær

Opskrift på brownie med et julet twist

Julebrownie

Udskriv Pin
Antal: 6 personer

Ingredienser

Jule brownie:

 • 3 æg
 • 275 g Dansukker bagesukker
 • 200 g smør
 • 200 g mørk chokolade
 • 130 g hvedemel
 • 1/2 tsk. salt
 • 1/2 tsk. stødt ingefær
 • 1/2 tsk. kardemomme
 • 1 tsk. stødt kanel

Topping:

Sådan gør du

Jule brownie:

 • Pisk æg og sukker luftigt
 • Smelt smør i en kasserolle og tilsæt chokoladen. Bland chokoladeblandingen godt sammen
 • Hæld alle de tørre ingredienser i en skål og bland det sammen
 • Tilsæt de tørre ingredienser til kagedejen og rør kage dejen glat og ensartet
 • Tilsæt chokoladeblandingen og rør yderligere til der ikke længere ses nogle klumper
 • Hæld kagedejen i en bageform beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen ved 175 graders varme (varmluft) i ca. 30min
 • Lad kagen køle helt af i køleskabet inden den pyntes

Topping:

 • Smelt mørk chokolade og fordel det ud på brownien
 • Bland nødder, tranebær og hvid chokolade sammen i en skål og fordel det ud på chokoladelaget
 • Sæt kagen på køl og skær den først ud i skiver, når chokoladen er størknet helt

Inspiration til brownie opskrifter: Den helt klassiske Brownie og Brownie med kaffe

2 kommentarer til “Julebrownie med nødder og chokolade”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering