Tilbehør

Tilbehør er i mange tilfælde med til at gøre retterne ekstra gode og nærringsrige. Når andre retter bliver akkompagneret med bagt græskar, fyldte portobello svampe eller pastinakfritter, så bliver retterne bare lige det bedre.

Salater

Salater er rigtig godt tilbehør til middagsbordet for at få en masse grøntsager. Salaterne er dog ikke kun gode til aftensmaden – de er også meget velegnede til frokosten, hvor du eventuelt kan tilsættes noget ekstra fylde i form at toppings. Herunder finder du en masse inspiration til forskellige salater.

Toppings og tilbehør

Toppings til salater eller supper er det der er med til at hæve retten fra god til fantastisk. De bidrager med god smag og nogle strukturer til retterne. Prøv at lave stegte kikærter eller rugbrødscroutoner med havsalt som begge passer godt til både salater og supper. Bagte rodfrugter egner sig både godt til kylling, frikadeller af forskellige art og fyldt mørbrad.

Kartofler er geniale som tilbehør til både vegetariske- og kødretter. De kan laves på mange forskellige måder.

Sylte

Syltning er stadig en stor del af den danske madkultur. Det er supernemt at sylte og giver nogle helt nye smagsoplevelserne til grøntsagerne. I al sin enkelthed går syltning ud på, at man laver en syltelage, tilsætter nogle forskellige krydderier eller smagsgivere som peberkorn, laurbærblade osv., hælder det over grøntsagerne og derefter lader det stå og trække i et par dage.