Bønnesalat

Bønnesalat

Denne bønnesalat er inspireret af Italien med sine krydrede soltørrede tomater, oliven og olivenolie. Salaten har en lidt anderledes sammensætning end du måske er vant til, men giv den et forsøg, for den smager helt fantastisk. Ofte er salater kolde, men denne bliver tilberedt og varmet op på en pande.

Inspiration til salater: Salat med havreris og Tomatsalat

Opskrift på bønnesalat

Bønnesalat

Bønnesalat

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. basilikum
  • 2 tsk. oregano
  • 300 g frosne, grønne bønner
  • 100 g soltørrede tomater i olie
  • 150 g oliven
  • smages til med salt og peber
  • serveres med friske krydderurter

Sådan gør du

  • Skær løg i tynde skiver og steg dem i olivenolie med krydderier
  • Tilsæt presset hvidløg og frosne bønner, og steg grøntsagerne ved høj varme
  • Tilsæt soltørrede tomater skåret i tern og oliven og steg til grøntsagerne får farve
  • Smag til med salt, peber og evt. ekstra krydderier
  • Server med friske krydderurter

Bønnesalat

Salat med bønner

Bønnesalaten består af et miks og forskellige lækre råvarer. Bønnerne bliver stegt på panden sammen med de øvrige ingredienser. Udover at stegningen tør bønner op, og let tilbereder dem, så gør varmen også at smagen i de forskellige råvarer og krydderierne udvikler sig, og bliver kraftigere. Oliven skal der også være masser af. Der findes mange forskellige slags oliven – vælg dog dem uden sten for nemhedens skyld, så man ikke skal sidde og pille stenen ud selv. Der findes også oliven, hvor stenen er blevet erstattet af en mandel eller hvor de har ligget i forskellige lager. Alle slags oliven kan fint bruges, og vil hver især tilføje en ny smag til salaten. De soltørrede tomater tilføjer sødme og en smuk farve til de andre grønne elementer. Salaten bliver smagt til med en god mængde forskellige krydderier og urter.

Inspiration til salater: Kikærtesalat og Gulerodssalat

Haricot verts bønner

De grønne hacicots verts bønner er i sin naturlige forstand umodne og spises med sin bælg omkring sig. Bønner er ofte giftige hvis de spises rå, men haricot verts bønner behøver ikke at blive tilberedt inden de indtages. De smager dog allerbedst når de steges i ovnen eller på panden som i denne bønnesalat, hvor de bliver stegt sprøde med olie og salt. Bønner er utrolig næringsrige og  de har et højere protein indhold i forhold til de fleste andre grøntsager.

Inspiration til salat opskrifter: Græsk salat og Spidskålssalat

Salat med bønner

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering