Denne grønne salat med bagte gulerødder har jeg tryllet frem et hav af gange herhjemme, og det er derfor mærkeligt, at jeg endnu ikke har fået delt opskriften med jer. Gulerødderne bliver bagt i ovnen. Bunden består af en simpel grøn salat, og så er marinaden helt formidabel. Opskriften kan laves året rundt, men smager ekstra skønt, når gulerødderne er friske og endda med grøn top.
Inspiration til opskrifter med gulerod: Gulerodsboller med solsikkekerner og Gulerodskage
Opskrift på salat med bagte gulerødder
Ingredienser
- 500 g gulerødder
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. flydende honning
- 1 tsk. salt
- 1 håndfuld cashewnødder eller hasselnødder
- 75 g blandet, grøn salat
- 50 g fetaost
- 2 spsk. balsamico eddike
- 1 tsk. salt
Sådan gør du
- Skyl og rens gulerødderne. Skræl dem evt. hvis de er meget beskidte (eller ikke økologiske)
- Bland olie, honning, cashewnødder og salt sammen og vend gulerødderne heri
- Placer gulerødderne i et ildfast fad, og bag dem i ovnen ved 180 graders varme i ca. 30min eller til de er blevet gyldne og gennembagte. Gulerødderne skal helst stadig have bid
- Placer blandet, grøn salat i et fad og drys med balsamicoeddike og flagesalt
- Placer de bagte gulerødder på toppen og drys med knust fetaost
Honningbagte gulerødder
Denne opskrift på salat med bagte gulerødder er i den grad inspireret af en gammel opskrift herinde, som også rummer gulerødder, der er bagt i ovnen med en marinade af honning, olie og hasselnødder. Hvilket er utrolig klassisk og lækkert. Dengang blev gulerødderne serveret med hjemmelavet fetadip, men i dag blev de altså tryllet om til en formidabel grøn salat. Komponenterne er stort set de samme, og det viser også bare, hvordan man kan ændre til og fra i opskrifter.
Derfor skal vi spise gulerødder
Der er utrolig mange gode grunde til at spise gulerødder. Først og fremmest produceres de i Danmark, og der er derfor ikke langt fra jord til bord. Derudover er det en grøntsag, som mætter utrolig meget, da de har et højt fiberindhold. Sidst men ikke mindst har gulerod et højt indhold af A-vitamin.
Gulerødder er også fabelagtig i madlavning. Selvom det er en grøntsag, så har den sødme og fylde således, at den kan bruges i kage og bagværk. Når gulerødderne bliver bagt i ovnen eller stegt på panden, bliver de nemlig søde. I denne opskrift på salat med bagte gulerødder er de også henrivende, og hvis man ikke ligger inde med cashewnødder, så kan hasselnødder eller mandler også gøre det.
Inspiration til sommersalater: Den bedste vandmelonsalat med fetaost og Klassisk tomatsalat med mozzarella