Grøn salat Grøn salat med asparges
En sommerlig grøn salat som også sagtens kan laves i en vinterudgave, er hvad jeg nu vil præsentere jer for. Den smager simpelthen så skønt.

Grønsalat – både en sommer- og vintersalat

Jeg er pt højgravid og min lyst til grøntsager har aldrig været større. Det må være det friske og sprøde, der tiltrækker mine smagsløg, for jeg kan simpelthen ikke få nok. Det er heldigvis ikke noget af det værste, man kan blive afhængig af, så jeg giver den bare gas, og indtager tonsvis af grøntsager i sæson. På nuværende tidspunkt står solen højt, og både asparges og melon er til at få fat i. Dette er selvfølgelig udnyttet i denne opskrift på grøn salat.

Inspiration til mine bedste salater: Den bedste salat med broccoli og pinjekerner og Klassisk mormorsalat med dressing

Salat med asparges Grøn salat med fetaost

Hjemmelavet grøn salat med friske råvarer

Hvis man ser denne opskrift, og vejret udenfor er gråt og kedeligt, så kan man også sagtens gøre denne opskrift på grøn salat til en vinter begivenhed. Melon kan f.eks erstattes med røde æbler, spidskål er til at få fat på året rundt, og i stedet for asparges kan man f.eks bruge grønkål eller frosne ærter, man har tøet op på forhånd. Det smager også rigtig skønt.

Udover de før omtalte grøntsager, så har jeg også brugt hampefrø i min opskrift på grøn salat. Jeg er blevet utrolig glad for at berige min madlavning med frø og kerner. De er både sunde, smukke og smager rigtig dejligt i alle slags salater. Man behøver ikke bruge hampefrø, hvis det ikke er noget man ligger inde med. Til gengæld kan man bruge sesamfrø, solsikkekerner samt alverdens slags nødder.

Grøn salat med mynte Grønsalat

Opskrift på grøn salat med asparges

Grøn salat med asparges

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1/2 spidskål
  • 4-5 asparges
  • 1/2 rødløg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvid balsamico eddike (citronsaft eller hvidvinseddike)
  • ca. 150 g vandmelon
  • en lille håndfuld mynte
  • 50 g fetaost
  • en lille håndfuld hampefrø (eller andre nødder, kerner eller frø)

Sådan gør du

  • Skær spidskål og rødløg meget fint
  • Skær asparges i kvarte og vend det med spidskål, rødløg, salt, olivenolie og balsamico eddike
  • Skær vandmelon i tern og vend det i salaten med mynte og fetaost
  • Drys med hampefrø