Kartoffelfad med hytteost er et skønt alternativ til de klassiske flødekartofler, og så kan man snildt tilsætte lidt grønt til retten også. Vi er især glade for porrer, der smager virkelig godt samme med det sprød stegte bacon. Kartoffelfadet spises som en tilbehørs ret til kød og salat, men hvis man er en kartoffel elsker som jeg, så kan man også sagtens spise det som en enkelt stående ret. Jeg har ihvertfald gjort selvsamme et par gange til frokost sammen med en sprød salat til.
Inspiration til kartoffel retter: Traditionel kartoffelmos og De bedste hasselback kartofler
Opskrift på kartoffelfad med hytteost

Kartoffelfad med hytteost
Ingredients
- 1 kg kartofler
- 3 gulerødder
- 450 g hytteost
- 2 tsk. salt
- 200 g bacon
- 2 store porrer
- Evt. frisk timian
Instructions
- Skræl kartofler og skær dem i fine skiver. Brug gerne et mandolin jern
- Placer kartoffelskiverne i et fad og hæld hytteost blandet med salt udover kartoflerne
- Bag kartoffelfadet i ovnen i ca. 45min
- Skyl porrer, hak dem fint og bland det med bacon i tern
- Hæld bacon blandingen ud over kartoffel fadet og lad det bage videre i ovnen i ca. 30min eller til baconet er blevet sprødt og gyldent
- Server evt. med frisk timian
Kartoffel ret med hytteost
Jeg er blevet enormt glad for hytteost på det sidste. Jeg ved godt, at det længe har været populær i det danske land, og især inden for diverse slankekure. Det er nu langt fra derfor, at jeg er begyndt at spise det. Jeg synes simpelthen at det smager virkelig godt f.eks sammen med grøntsager på rugbrød eller i et kartoffelfad med bacon, som dette. At hytteost tilmed har en del lavere fedt indhold end f.eks fløde, er jo kun et plus. Også selvom sidst nævnte nu altid vil være min favorit.
Svampe, spinat, løg, kød og en masse andre ingredienser, har jeg i forvejen prøvet at tilføje til mit kartoffelfad med hytteost. Og alt sammen smagte virkelig godt. Det er derfor perfekt som “tøm køleskabet ret”, også. Hvilket vi især gør om søndagen herhjemme, når især grøntsagerne er ved at være lidt halv slatne.
Inspiration til tilbehørs retter: Gulerodssalat og Råkostsalat
1 kommentar til “Kartoffelfad med hytteost og bacon”
Hvor varm skal ovnen være?