Kartoffelsalat

 

Kold kartoffelsalat rimer på sol, sommer og smagfulde grill aftener. For selvom man selvfølgelig godt kan spise  den klassiske, danske, kartoffel salat på andre tidspunkter af året, så kan man ikke komme udenom, at den kolde tilbehørs ret med kartofler, cremefraiche og mayonnaise, hører sig sommeren til. Især hvis kartoffelsalaten også indeholder friske radiser, ærter, purløg eller andre skønne råvarer, som er i sæson i sommerhalvåret.

Inspiration til sommer opskrifter: De 10 bedste sommersalater og Madpandekager med spinat

Opskrift på kold kartoffelsalat

Kartoffelsalat

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. sennep
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 tsk. salt
  • et bundt purløg
  • evt. et bundt radiser
  • evt. en håndfuld friske ærter

Sådan gør du

  • Kog kartofler til de er møre, men ikke kogt ud
  • Lad dem køle helt ned i køleskabet
  • Bland cremefraiche, mayonnaise, sennep, rørsukker, salt og purløg godt sammen
  • Skær kartoflerne i mundrette stykker og vend dem i cremefraiche blandingen
  • Hak puløg fint og skær radiser i fine skiver
  • Bland halvdelen af purløg og radiser i kartoffelsalaten og pynt salaten med det resterende purløg, radiser og friske ærter
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Hjemmelavet kartoffelsalat med radiser

Kold kartoffelsalat smager herligt til grillpølser. Hvilket nok er den helt klassiske sommer ret, som mange danskere spiser. Kartoffel retten smager dog også herligt til andre slags kødstykker som flankesteak, koteletter, hakkebøffer, culottesteg mm. Særligt hvis kødet er blevet tilberedt på en grill, gør det noget særligt ved kartoffelsalaten. Den røgede smag spiller nemlig særlig godt sammen med den lidt tunge kartoffelsalat.

Udover at kartoffelsalat smager virkelig dejligt, så er det også utrolig nemt at tilberede og kan sågar opbevares i køleskabet indtil det skal spises. Sidst nævnte er virkelig smart og gør, at man kan forberede salaten lang tid før, at den skal spises. Dertil kan kartoffelsalaten også sagtens holde sig i køleskabet i et par dage. Opskriften arter sig derfor perfekt som reste mad.

Tips og gode råd til den kolde salat med kartofler:

  • Hvis man ønsker en mere fedtfattig version, kan mælkeprodukter som skyr eller ymer bruges. Det giver dog ikke samme cremede konsistens som cremefraiche af 18%.
  • Asparges, rødløg, grønne bønner og andre friske råvarer, smager skønt i kartoffelsalat.
  • Tilsæt evt. karry for at få en helt ny smags nuance
  • Alt efter hvor snasket man ønsker sin kartoffelsalat, så kan man tilsætte mere eller mindre cremefraiche fyld. Denne opskrift rummer en helt del dressing, men man kan sagtens nøjes med 2 dl cremefraiche, hvis man ønsker at kartoflerne i sig selv, skal stå mere frem.
Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering