Paneret avokado er en skøn og anderledes tilbehørs ret, som også sagtens kan spises som et bærende element i en frisk, grøn salat.
Inspiration til måltidssalater: Måltidssalat med rødkål
Hjemmelavet paneret avokado
Avokado kan paneres i andet end panko rasp, som er det jeg har benyttet mig af nedenfor, men denne opskrift er dog helt fortryllende og smagfuld. Panko rasp kan fåes i alle større supermarkeder og også ofte i mindre butikker stående ved de asiatiske special varer. Det er samme panering man bruger, når man f.eks panerer rejer eller andet skaldyr. Almindeligt rasp baseret på hvedebrød kan dog også sagtens bruges ligesom man også kan eksperimentere med sesamfrø, fint hakkede nødder eller blot æg og hvedemel.
Jeg tilsætter ofte krydderier som salt, peber, cayenne peber og spidskommen til mit hvedemel. Det giver en fremragende smag til de panerede avokadoer. Mine børn derimod kan bedst lide dem uden krydderier, men med frisk presset citronsaft over. Det smager også herligt.
Inspiration til opskrifter hverdags opskrifter: Den bedste avokado dip og Italiensk lasagne med bolognese
Opskrift på salat med paneret avokado
Ingredienser
Paneret avokado:
- 2 modne avokadoer
- 50 g hvedemel
- 1/2 tsk. cayenne peber
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. salt
- 50 g pankora rasp
- 1 æg
- olie til stegning
Salat:
- 150 g blandet salat som f.eks felt salat
- 350 g kikærter
- 150 g ærter
- 1/4 agurk
- Hjemmelavet hummus
Sådan gør du
Paneret avokado:
- Skær avokado i tykke skiver
- Bland hvedemel og krydderier sammen
- Vend avokado skiverne i først hvedemel, dernæst sammenpisket æg og tilsidst panko rasp
- Steg avokado skiverne på en varm pande med rigeligt med olie
- Lad de panerede avokadoer køle af på en tallerken med køkkenrulle
Salat:
- Steg kikærter på en varm pande med olie og flage salt i et par minutter eller til kikærterne bliver gennemstegte og let gyldne
- Skær agurk i passede skiver og bland en salat af felt salat, stegte kikærter, agurk skiver, ærter, hummus og paneret avokado
Stegt avokado
Det er med god grund at avokado er blevet utrolig brugt i de danske køkkenet landet over. Avokado er rig på flerumættede fedtsyrer og mætter gevaldig godt i forhold til så mange andre grøntsager. Sammen med friske grøntsager smager det helt fantastisk, og særligt paneret avokado der er stegt på panden i rigeligt olie, smager godt sammen med både nogle sprøde grøntsager og f.eks citronsaft, som afbalancerer den fede smag.
Paneret avokado kan også bruges som topping på hjemmelavet pizza, i pitabrød sammen med tun eller falafler, på tortillapizza, i forskellige slags salater, eller det kan spises som en enkeltstående ret sammen med dip. Som dressing eller dyppelse til denne salat har jeg benyttet den mellemøstlige dressing, hummus. Denne smager skønt sammen med sprødstegt avokado, fordi den indeholder en stor mængde citronsaft.