Hjemmelavet tærtedej danner rammerne om de allerbedste madtærter. Denne opskrift er en grundopskrift på tærtedej. Den smager, som en rigtig tærtebund skal gøre det, bliver perfekt sprød i kanterne, og passer virkelig godt til både tærter med grøntsager og kød.
Inspiration til opskrifter: Tærte med bacon
Hjemmelavet tærtebund til madtærter
Jeg har efterhånden både lavet og spist virkelig mange tærter, og dette er både indenfor det søde og det salte køkken. I forhold til aftensmad så er jeg utrolig glad for tærten med laks og spinat. Man skal jo nødigt vælge mellem sine børn, men lige præcis en laksetærte, er nok min yndlings.
Denne tærtedej indeholder ingen groft mel, men det synes jeg absolut ikke gør noget hverken for smagen eller måltidet. Tærtefyldet kan man variere fuldstændig som man vil have det, men særligt æg, cremefraise og hytteost, er virkelig gode grundingredienser, til hjemmelavet tærte.
Opskrift på hjemmelavet tærtedej
Inspiration til tærte opskrifter: Den bedte broccoli tærte og Tærte med porrer og parmaskinke
Ingredienser
- 180 g hvedemel
- 1/2 tsk. salt
- 100 g smør
- 2 spsk. vand
Sådan gør du
- Bland mel og salt godt sammen
- Skær smør i mindre stykker og smuldr det i melet
- Tilsæt vand og saml dejen
- Rul eller tryk dejen ud i en tærteform (ca. 22cm i diameter). Sørg for at tærtedejen kommer godt op og en anelse ud over kanten
- Stil gerne tærtebunden på køl i mindst 30min inden den forbages
- Forbag tærtebunden i ovnen ved 180 graders almindelig ovn i ca. 10min
- Tilsæt det ønskede fyld og bag tærten yderligere i ca. 25-30min eller til fyldet er fast i konsistensen
Inspiration til madtærter
Sommetider har man en oplagt ide til en madtærte og andre gange, så er det blot at tømme køleskabet. Man kan nemlig sagtens bruge en masse gode rester, af netop det man lige har i køleskabet, til at lave en virkelig god tærte med. Grund opskriften til tærtebunden indeholder kun simple ingredienser, som de fleste burde have i deres køkkenskab, og derfor kan man hurtigt trylle en hjemmelavet tærte frem. Jeg er enormt glad for at bruge hytteost og æg og fyld. Udover dette behøver man ikke så meget mere end blot nogle løg. Enten porrer, forårsløg, rødløg, mm. samt lidt grøntager eller urter. Det er virkelig nem, sund og smagfuld aftensmad.