Hjemmelavet tærtedej

Tærtedej Tærtebund
Hjemmelavet tærtedej danner rammerne om de allerbedste madtærter. Denne opskrift er en grundopskrift på tærtedej. Den smager, som en rigtig tærtebund skal gøre det, bliver perfekt sprød i kanterne, og passer virkelig godt til både tærter med grøntsager og kød.

Inspiration til opskrifter: Tærte med bacon

Hjemmelavet tærtebund til madtærter

Tærte bund Tærte dej

Jeg har efterhånden både lavet og spist virkelig mange tærter, og dette er både indenfor det søde og det salte køkken. I forhold til aftensmad så er jeg utrolig glad for tærten med laks og spinat. Man skal jo nødigt vælge mellem sine børn, men lige præcis en laksetærte, er nok min yndlings.

Denne tærtedej indeholder ingen groft mel, men det synes jeg absolut ikke gør noget hverken for smagen eller måltidet. Tærtefyldet kan man variere fuldstændig som man vil have det, men særligt æg, cremefraise og hytteost, er virkelig gode grundingredienser, til hjemmelavet tærte.

Opskrift på hjemmelavet tærtedej

Inspiration til tærte opskrifter: Den bedte broccoli tærte og Tærte med porrer og parmaskinke

Madtærte bund Madtærte dej

Tærtedej

Udskriv Pin
Antal: 1 tærte

Ingredienser

  • 180 g hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 100 g smør
  • 2 spsk. vand

Sådan gør du

  • Bland mel og salt godt sammen
  • Skær smør i mindre stykker og smuldr det i melet
  • Tilsæt vand og saml dejen
  • Rul eller tryk dejen ud i en tærteform (ca. 22cm i diameter). Sørg for at tærtedejen kommer godt op og en anelse ud over kanten
  • Stil gerne tærtebunden på køl i mindst 30min inden den forbages
  • Forbag tærtebunden i ovnen ved 180 graders almindelig ovn i ca. 10min
  • Tilsæt det ønskede fyld og bag tærten yderligere i ca. 25-30min eller til fyldet er fast i konsistensen

Inspiration til madtærter

Sommetider har man en oplagt ide til en madtærte og andre gange, så er det blot at tømme køleskabet. Man kan nemlig sagtens bruge en masse gode rester, af netop det man lige har i køleskabet, til at lave en virkelig god tærte med. Grund opskriften til tærtebunden indeholder kun simple ingredienser, som de fleste burde have i deres køkkenskab, og derfor kan man hurtigt trylle en hjemmelavet tærte frem. Jeg er enormt glad for at bruge hytteost og æg og fyld. Udover dette behøver man ikke så meget mere end blot nogle løg. Enten porrer, forårsløg, rødløg, mm. samt lidt grøntager eller urter. Det er virkelig nem, sund og smagfuld aftensmad.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering