Kikærtesalat Kikærte salat
Dette er en opskrift på en smuk kikærtesalat med bagte rødbeder, søde æbler og smuldret fetaost på toppen. En af den slags salater, som kan spises som tilbehør til kødretter, kylling, oksekød, fisk osv., men i særdeleshed også kan stå helt alene som ret. Nu elsker jeg i den grad også salater, og især kikærtesalat, og kan derfor sagtens stille mig tilfreds med sådan salat til et helt måltid uden kød. Det er gerne til frokost, at jeg spiser en måltidssalat som denne. Hvis man vil gøre det simpelt på samme måde til aftensmad, så kan man servere et stykke kyllingebryst til kikærtesalaten også.

Inspiration til andre opskrifter med kikærter: Spread med kikærter og avokado og Klassisk hummus med spidskommen

Salat med kikærter Kikærter i salat

Opskrift på kikærtesalat med æble og fetaost

Kikærtesalat med bagte rødbeder

Ingredienser

  • 500 g rødbeder
  • en dåse kikærter
  • 100 g grønkål (fintsnittet)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamico eddike
  • 1 tsk. salt (gerne flagesalt)
  • 1 æble
  • 50 g fetaost

Sådan gør du

  • Skræl og vask rødbederne grundigt
  • Skær rødbederne i mundrette stykker og drys dem med en anelse olivenolie og flagesalt
  • Bag dem i ovnen ved 200 graders varmluft i ca. 20-25min eller til de er bagte og let gyldne
  • Hæld væden fra kikærterne og skyl dem under hanen
  • Steg kikærterne på en meget varm pande i en anelse olie
  • Bland olivenolie, balsamicoeddike og en anelse salt godt sammen og hæld det ud over grøntkålen. Rør godt rundt i skålen, så grønkålen falder en anelse sammen og dressingen fordeles udover det hele
  • Vend kikærter, bagte rødbeder og fint hakket æble i grønkålen
  • Drys med fetaost

Rødbedesalat med kikærter Rødbede salat med kikærter

Nærende salat med kikærter

Kikærter er utrolig næringsrige. Jeg spiser ikke selv så store mængder af kød i hverdagen, og kan sagtens gå flere dage og uger uden den form for mad. Dette er selvfølgelig selvom, at jeg tilbereder det til min familie de fleste af ugens syv dage. Til gengæld spiser jeg ret store mængder af mættende salater som f.eks. en kikærtesalat som denne. Kikærter mætter gevaldigt. De har et højt proteinindhold, og indeholder derudover vitaminer og fibre. Alt i alt en lille stjerne råvare at lave mad med.

Kikærter er egentlig plantens frø, og er blevet dyrket i hele mellemøsten for altid. Det er også i disse madkulturer, at kikærten ofte kan ses. Opskrifter som falafel, hummus og kikærtegryde indeholder alle den næringsrige lille ært.

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page