Salat med kartofler Salat med kartofler og asparges
Denne sommer salat med kartofler af den nye slags, har jeg længe glædet mig til at dele med jer. Jeg laver den nemlig ofte i forskellige versioner, så nu måtte den også komme i mit opskrift arkiv.

Frisk kartoffelsalat med asparges

Frisk salat med kartofler Salat med kartofler opskrift

Siden jeg for et par år siden begyndte at lave den franske udgave af kartoffelsalat, er jeg blevet helt vild med at videreudvikle på konceptet. Denne salat er en smule mere frisk i smagen og hvis muligt, endnu mere sommerlig. Til forskel fra fransk kartoffelsalat der inderholder en skøn og krydret sennepsdressing, så består denne salat med kartofler, kun af en dressing med citronsaft, olivenolie og salt. Utrolig simpelt og meget friskt. Dertil gør avokadoen også, at sommersalaten bliver en smule cremet i konsistensen.

Læs også: 10 opskrifter på sommersalater

Salat med kartofler og asparges

Sommer salat med kartofler Kartoffelsalat

Måske man ikke har alle ingredienserne til denne salat med kartofler, eller også har man nogle andre, som man bedre kan lide. I så fald synes jeg, man skal lade sig inspirere af denne salat, og så ellers lade fantasien slå sig løs. Jeg følger sjældent en opskrift til punkt og prikke, men lader mig inspirere af den. Jeg vil anbefale jer at gøre det samme. På den måde bliver man også langt bedre til at lave mad, tror jeg på.

Opskrift på salat med kartofler

Ingredienser

  • 350g kogte og kolde, små kartofler
  • en stor håndfuld rucola
  • 1 spsk. olivenolie
  • saften fra 1/4 citron
  • 1/2 tsk. salt (gerne flagesalt)
  • 5 grønne asparges
  • 1 spsk. frisk dild
  • 1/2 lille rødløg
  • 1 moden avokado
  • en håndfuld fetaost
  • en lille håndfuld pinjekerner

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne med skrald på og lad dem køle helt ned i køleskabet inden de bruges i salaten
  • Skær de små kartofler i halve og vend dem med rucola, citronsaft, olivenolie og salt
  • Skær asparges over på langs og skær dem derefter i små mundrette stykker
  • Hak rødløg og hvidløg fint og bland det sammen med asparges i salaten
  • Skær avokado i store tern og vend det i salaten
  • Rist pinjekerner på en tør og varm pande i få sekunder til de bliver gyldne
  • Top salaten med pinjekerner, fetaost og evt. ekstra dild

 

 

Følg mig rundt