Bagte rodfrugter Rodfrugter bagt i ovnen
Disse bagte rodfrugter er noget så simpelt at lave, men alligevel ligner de nærmest det rene guld, når de kommer ud af ovnen. Og så smager rodfrugterne lige så godt som de ser ud, såfremt de bliver krydret helt rigtigt.

Rodfrugter bagt i ovnen

Ovnbagte rodfrugter Bagte rod frugter

Bagte rodfrugter er nok den nemmeste tilbehørs ret, som jeg kan komme på. De kan spises til kyllingesteg, frikadeller, fyldt mørbrad og et hav af andre opskrifter. Særligt de retter, hvor der er gammeldags kød til, synes jeg, at det smager særlig godt. Man kan dog også, blande sine rodfrugter i en salat, og spiser dem som en del af et frokost måltid. Hvilket også er virkelig smagfuldt.

Rodfrugterne i sig selv kræver ikke meget mere end en sjat olivenolie (eller anden olie), salt og måske lidt honning, timian, fetaost eller andet, hvis man har lyst til at tilføje lidt ekstra til opskriften. Lige præcis i denne opskrift har jeg dog gjort det uhyre simpelt, så alle kan være med.

Opskrift på bagte rodfrugter med timian

Bagte rodfrugter med timian

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g rodfrugter (f.eks gulerødder, rødbeder og pastinak)
  • 2 spsk. olivenolie (eller anden olie)
  • 2 tsk. salt (gerne flagesalt)
  • evt. frisk timian

Sådan gør du

  • Skræl og skyld rodfrugterne godt
  • Skær rodfrugterne ud i mundrette bider. Enten som stave eller som cirkler
  • Vend rodfrugterne i olivenolie og flagesalt og drys med frisk timian
  • Hæld grøntsagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ovnen ved 180 graders varme i ca. 20-30min alt efter, hvor tykke rodfrugterne er skåret ud
  • Stik en gaffel i rodfrugterne undervejs for at mærke, om de er færdige. Gaflen skal slippe rodfrugten let, og desuden skal de være let gyldne på toppen

Kyllingesteg med rodfrugter Rodfrugter i ovn

Fakta om rodfrugter, og hvorfor vi skal spise mere af den slags

Rodfrugter er en fælles betegnelse for en lang række grøntsager, hvor vi spiser roden af denne. Eksempler på rodfrugter som ofte bruges i madlavningen er gulerod, rødbede, jordskok, knoldselleri, kartofler, ingefær, persillerod, sukkerroe osv.

Derudover kan de fleste rodfrugter dyrkes lokalt i Danmark, er billige og sidst men ikke mindst utrolig næringsrige på vitaminer og kostfibre. Der er derfor al mulig god grund til, at bruge rodfrugter i sin madlavning, og både, kartofler, rødbeder, gulerødder osv er særdeles billige afgrøder, der kan købes i alle slags supermarkeder.

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page