Kålsalat med blåbær og nødder

Kålsalat med blåbær Nordisk kålsalat
Denne kålsalat er en vaske ægte vintersalat og meget nordisk i sit udtryk. Salaten indeholder både spidskål og rødkål og er derfor en skøn tilbehørs ret til aftensmaden.

Nordisk salat med kål

Salat med spidskål Salat med kål

Jeg elsker at fusionere madkulturer med hinanden, men sommetider synes jeg også, at det er enormt sjovt at holde mig udelukkende til råvarer, som kommer fra for eksempel norden. Dette er dog en anelse svært til tider, og da jeg skulle lave olie eddike dressingen til denne kålsalat, så rakte jeg automatisk ud efter citronen, da jeg ville bruge saften heri. Citron er ganske vist ikke af særlig nordlig oprindelse, men derfor er den alligevel blevet så fast en råvarer i de fleste danske køkkener, at man nærmest regner den for nordisk. Sådan har jeg det med mange råvarer og ingredienser, faktisk. Også mandlerne skyndte jeg mig at skifte ud med den mere nordlige nød, hasselnødden.

Hvis du kunne lide denne kålsalat – inspiration til vintersalater: Sprød salat med rosenkål og Julesalat med grønkål og dadler

Gode råd og tips til denne kålsalat

  • Brug kun blåbær der er søde. Hvis de derimod er sure, så brug gerne et sødt æble, dadler eller andet, der komplimenterer kål salaten bedre
  • I stedet for blandet grøn salat kan også grønkål bruges
  • Når kålen masseres i dressingen, så nedbrydes fibrene i grøntsagerne, og kålsalaten bliver langt nemmere at spise
  • Typerne af kål kan skiftes ud og f.eks smager både grønkål og hvidkål godt i salat opskriften
  • Salaten opbevares utrolig godt i en boks i køleskabet, og bliver modsat andre salater, ikke lige så “slatne” natten over.

Kålsalat Kål salat

Opskrift på kålsalat med blåbær

Kålsalat

Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

Salat

  • 1/2 friskt spidskål
  • 1/4 rødkål
  • 50 g blandet grøn salat (grønkål kan også bruges)
  • et bundt persille
  • en stor håndfuld blåbær
  • en lille håndfuld nødder

Dressing:

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvidvins eddike (eller citron)
  • 1-2 tsk. flagesalt
  • 2 tsk. flydende honning

Sådan gør du

  • Hak spidskål fint i strimler og hak rødkål i små tern
  • Bland dressingen sammen og vend dressingen i kålen. Maser dressingen ind i kålen med hænderne
  • Hak halvdelen af persillen og vend den i kålen sammen med blandet grøn salat
  • Hak nødder og drys dem sammen med blåbær på salaten
Kål i norden

Kål består af 30 arter, som alle er spredt ud i Europa, Asien og Nordafrika. De fleste typer af kål bruges som fødevarer, og nogle af frøene bruges til sennep.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering