Efterårs salat med græskar er en smagfuld tilbehørsret. Græskar er ganske mild i smagen, men når det bages i ovnen og smages til med salt og krydderurter, så får det tekstur og en sødlig smag. Netop denne efterårs råvare går rigtig godt i salater.
Inspiration til opskrifter med græskar: Græskar curry og Hokkaidosuppe
Opskrift på salat med græskar

Salat med græskar
Ingredienser
- 1 lille hokkaido græskar
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. flagesalt
- en håndfuld persille
- 50 g fetaost
- balsamico glace
- 1 tsk. chiliflager
Sådan gør du
- Vask hokkaido græskar grundigt
- Skær græskaret over og udhul det for kerner og sten med en ske
- Skær græskar i tynde skiver og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
- Drys med olivenolie og salt og bag dem i ovnen ved 180 graders varme i ca. 20min eller til græskar skiverne er blevet let gyldne og gennembagte
- Placer græskar skiverne på en stor tallerken eller i et fad og drys med finthakket persille, knust fetaost, chiliflager og evt. ekstra flage salt
- Drys til sidst med balsamico glace
Græskarsalat
Endelig er vi nået en ny sæson, og begejstringen vil ingen ende tage, når det kommer til efterårets smagfulde råvarer. For hver eneste gang, at vi rammer en ny årstid, så betyder det også nye friske råvarer, der er i sæson. På nuværende tidspunkt er det især de flotte gule, orange og brune græskar, som pryder supermarkederne og grønthandlerne. Hvorfor det selvfølgelig også er nærliggende, at lave opskrifter med græskar som hovedingrediens. Fuldstændig ligesom det er tilfældet i denne salat med græskar, hvor hokkaido græskar er skåret i skiver og bagt i ovnen. Salaten i sig selv er egentlig ganske simpel, men kan varieres på virkelig mange måder. Brug derfor gerne opskriften på salat med græskar ovenfor som grundopskrift. Hvis man så ønsker yderligere smag og konsistens til efterårssalaten, så kan man tilsætte fintsnittet kål, saltede mandler, croutoner og meget mere.
Inspiration til opskrifter med græskar: Bagt græskar og Græskarpandekager
Ingredienser til salat med græskar
- Brug rigeligt flagesalt både under bagningen og til den efterfølgende anretning. Hvis ikke der bruges salt, kan græskar godt være en anelse kedelig og al for mild i smagen, til at gøre noget særlig.
- Skrællen kan fint bevares på græskaret. Den giver tekstur til salaten
- Kål og græskar går virkelig godt hånd i hånd, og det samme er tilfældet med adskillige krydderurter. I denne opskrift er brugt persille.
- Mandler, quinoa kerner, hasselnødder, valnødder og andre nødder og kerner ville også smage godt i denne efterårssalat.
- Balsamicoeddike kan også skiftes ud med en klassisk olie-eddike dressing evt. med en anelse hvidløg