Jordbærsalat er i den grad med til at forsøde en middag. Især når det er sommer, solen skinner og jordbærerne er dejligt søde og danske. Måske er grillen endda tændt, og kødet syder under den varme ild. Under sådanne omstændigheder, er en jordbærsalat dét, der fuldender en sommermenu.
Inspiration til sommersalater: Græsk salat og Spidskålssalat
Opskrift på jordbærsalat
Jordbærsalat
Ingredienser
- 150 g grøn salat (f.eks. spinatblade, romainesalat, hjertesalat mm)
- 150 g jordbær
- 150 g asparges
- 10 blade basilikum
- 10 blade mynte
- 30 g pinjekerner
- 50 g fetaost
- 2 spsk. balsamico glace (ca. 1 dl frisk balsamico eddike)
- 1 tsk. flagesalt
Sådan gør du
- Skær den grønne salat i små stykker og placer det på en stor tallerken eller fad
- Skær toppen af jordbærerne og halver dem
- Skær asparges i små stykker og drys både jordbær, asparges og krydderurter på salaten
- Rist pinjekerner på en tør og meget varm pande til de er let gyldne
- Drys pinjekerner, og knust fetaost på salaten
- Kog balsamicoeddike ved høj varme i ca. 2-4min, til det er kogt ind til en klistret, tyktflydende væske
- Hæld balsamicoglacen over salaten og drys med flagesalt
Salat med jordbær
Jordbærsalat kan laves på mange forskellige måder. Det er dog helst, når kalenderen skriver sommer, sol og fuglekvidder, at salaten skal fremtrylles. Både jordbær og asparges har nemlig langt fra samme smag, når det er vinter og råvarerne kommer langvejs fra. I denne jordbærsalat spiller de forskellige elementer virkelig godt sammen. Salaten er præget af det italienske køkken, men har også toner fra den græske og ikke mindst danske madkultur.
Inspiration til sommersalater: Vandmelonsalat og Sommersalater
Ingredienser til jordbær salat
Bunden i jordbærsalaten består af en grøn salat. I dette tilfælde romaine salat, men man kan også bruge rucola, spinat osv. Derudover er der blevet tilføjet både asparges og selvfølgelig jordbær, der sammen med ristede pinjekerner, giver den helt perfekte kombination af sødt, salt og sprødt. På toppen er der drysset med fetaost, som giver en cremet konsistens til salaten, samt hjemmelavet balsamico glace. Sidst men ikke mindst indeholder jordbærsalaten mynte. En særlig krydderurt med en helt særlig og karakteristisk smag. Ligepræcis denne urt smager rigtig godt sammen med frisk frugt inklusiv jordbær.
Inspiration til sommersalater: Grøn salat og Salat med agurk
Tips og tricks til sommersalaten
En jordbærsalat som denne egner sig ikke som restemad. Sådan er det desværre for de fleste salater, som indeholder frisk frugt, da de afgiver en helt del mængde væske. Spis i stedet jordbærsalaten frisk lavet, og lav den gerne igen og igen. Man bliver sjældent træt af smagfulde sommersalater med jordbær som denne.
Inspiration til sommersalater: Burrata med tomat og Honningmelonsalat