Madpandekager med grønkål Pandekager med grønkål
Disse madpandekager med grønkål, æg, mel og mælk er som ingredienslisten antyder, helt simple og nemme at lave. De egner sig utrolig godt til fyld med kylling, hakket oksekød eller tunsalat, røget- og varmrøget laks, som vi netop lige har spist det. Dertil er grønkålspandekagerne selvfølgelig toppet med en anelse frisk grønt alt efter hvilken årstid kalenderen viser.

Grønkåls madpandekager

Grønkålspandekager Grønkåls pandekager

Vores barnepige, der passer børnene et par gange om ugen imens min mand og jeg er nede og træne, sagde til os igår, at vi virkelig spiser meget grønkål. Hvilket også er helt rigtigt. Vi er nok inde i dét, man kalder en “grønkåls periode”, hvis man altså skal give det en titel. For vi spiser virkelig meget, af denne lidt grove kål, som smager fantastisk, hvis man blot tilbereder den rigtigt. Grønkål kan nemlig bruges i diverse salater som f.eks en grønkåls salat med rødbede og kikærter, der nok er vores yndlings tilbehør på nuværende tidspunkt, og så selvfølgelig disse madpandekager med grønkål.

Inspiration til andre madpandekager: Madpandekager med spinat og quinoa madpandekager

Grønkåls pandekage Madpandekage med fyld

Gode forslag til fyld i madpandekager med grønkål:

 

Opskrift på madpandekager med grønkål

Madpandekager med grønkål

Antal 8 grønkåls pandekager

Ingredienser

  • 2 æg
  • 2,5-3 dl mælk (alt efter om du bruger skummet eller sødmælk)
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 100 g frisk grønkål
  • smør eller olie til stegning

Sådan gør du

  • Pisk æg luftigt med en elpisker eller røremaskine (alm. piskeris kan også bruges)
  • Tilføj mælk, hvedemel og salt
  • Hak grønkål fint vha. en minihakker (alternativt kan alt blendes sammen i en blender)
  • Tilsæt en anelse smør til panden og steg grønkålspandekagerne på begge sider ved middelvarm varme til de er bagte og let gyldne
  • Fyld madpandekagerne med grøntsager, kød eller fisk

 

Grønkål i madpandekager

Kålsorten “grønkål” er blevet dyrket i Danmark i århundreder. Den er hårdfør, og klarer derfor de dansk, kolde vintre aldeles godt. Traditionel set indgår den i flere danske retter, der især spises ved jule- og vintertid. Dette er f.eks grønlangkål, stuvet grønkål og frisk grønkål i diverse julesalater. Sidst men ikke mindst er grønkål utrolig rig på vitaminer og fibre. Sidstnævnte gør, at den også mætter en del mere end f.eks finere salattyper.

Generelt når man laver mad med grønkål, så er det vigtigt at man enten tilbereder den, som i disse grønkåls pandekager, hvor de bliver stegt på panden, eller man “masserer” kålen en smule sammen med marinade eller dressing således, at salaten ikke bliver for grov i udtrykket.

Til dessert og til den søde tand, går en ganske almindelig, hjemmelavet pandekage også rigtig fint. Sådan en, der ikke består af få ingredienser som mel, sukker, mælk og æg, og som rulles med sukker og syltetøj.