Scrambled eggs

Scrambled eggs er en ekstravagant udgave af røræg, fordi den er langt mere cremet og fyldig i smagen. Den klassiske morgenmads ret laves selvfølgelig med æg, men derudover er det hemmelige trick cremefraiche og lav varme. Hjemmelavet scrambled eggs må aldrig laves på høj varme, for så danner ægget en skorpe. Hvis man ikke ligger inde med cremefraiche, så kan man selvfølgelig også godt bruge mælk eller lignende mælkeprodukt, ligesom det også kan gå an med blot smør.

Inspiration til æggeopskrifter: Omelet med ost og Blødkogt æg

Opskrift på scrambled eggs

Scrambled eggs

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 4 æg
  • 1 spsk. cremefraiche
  • 2 tsk. smør
  • smages til med salt og peber

Sådan gør du

  • Pisk æg og cremefraiche godt sammen i en skål
  • Tilsæt smør på en pande og lad det smelte meget lidt i et par sekunder ved lav varme
  • Tilsæt æggemassen og rør det rundt i panden ved middelvarme i ca. 5min til ægget har sat sig, men stadig er cremet
  • Smag din scrambled eggs til med salt og peber og server med smør, rugbrød og purløg

scrambled egg

Cremede scrambled eggs

Selvom scrambled eggs er nemt at lave, og ingredienslisten er utrolig simpel, så kan selve opskriften på æggeretten, varieres på virkelig mange forskellige måder. Æg er selvfølgelig hovedingrediensen, men derudover skal man aldrig begive sig ud i at lave scrambled eggs på andet fedtstof end smør. Smør er nemlig en mirakel ingrediens sammen med æg, fordi det har så meget utrolig meget smag i sig. Som det fremgår ovenfor, skal smør heller ikke steges brunt på panden, som man f.eks ville gøre det, hvis man skulle stege kød eller grøntsager. Vi ønsker ikke en sprød og gylden stegeskorpe på vores æg, så derfor skal smør nærmest smelte sammen med ægget før det steges. På den måde får man cremede morgenmads æg, der smager helt perfekt på en skive rugbrød eller franskbrød.

Inspiration til ægge opskrifter: Armeriddere og Æggemuffins

Morgenmads æg med cremefraiche

Udover smør og æg gør cremefraiche også noget ganske særligt ved de færdige æg. Cremefraiche er let syrligt i smagen, og sammen med æg og smør, giver det en perfekt smags balance. Som tidligere antydet kan man sagtens lade være med at bruge lige netop cremefraiche. Skyr, yoghurt, mælk mm., kan også bruges, selvom resultatet ikke bliver det samme.

Inspiration til morgenmads opskrifter: Spejlægsomelet og Hjemmelavet mysli

Hvor længe kan røræg holde sig?

Der skal ikke sås nogen tvivl om, at røræg skal spises med det samme. De kan selvfølgelig godt gemmes og holdes kolde i køleskabet. Særligt hvis de skal bruges til det kolde frokostbord, og serveres på traditionel vis som røræg sammen med fisk og rugbrød, men som scrambled eggs duer de ikke så godt til, at blive varmet op igen. Det er selvfølgelig altid en smags sag.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering