French toast

French toast opskrift

French toast er en simpel morgenmad, hvor skiver af brød vendes i en blanding af æg og mælk. Ofte er brødene stegt i smør, og kanel og sukker er også tilføjet. I denne opskrift vendes de stegte brød efterfølgende i sukkerblandingen, som giver en fantastisk, sprød overflade. Derudover har jeg benyttet et vaffeljern til at stege morgenmaden i. Dette behøver man ikke. Man kan sagtens bruge en almindelige stegepande, men vaffeljernet giver fine tern og en virkelig delikat overflade.

Inspiration til opskrifter: Stegte bananer og Granola

Opskrift på french toast

French toast opskrift

French toast

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 2 personer

Ingredienser

 • 2 æg
 • 1 dl mælk
 • 4 skiver brød
 • 2 tsk. smør
 • 1 spsk. sukker
 • 1/2 tsk. stødt kanel

Sådan gør du

 • Pisk æg og mælk sammen i en dyb tallerken
 • Lad hvert brød suge ca. 10sek på hver side i æggeblandingen
 • Smelt en smule smør på en pande eller i et vaffeljern
 • Steg brødene på panden eller i vaffeljernet til de er sprøde og gyldne på overfladen
 • Gentag fremgangsmåden ved hvert brød til alle brød er stegte
 • Bland sukker og kanel godt sammen, og vend hvert brød i sukkerblandingen
 • Server med fraiche og marmelade som i denne opskrift, eller hvad du har lyst til

Daggammelt brød, surdejsbrød og toastbrød

Der er mange muligheder, når man skal vælge det brød, man vil bruge til sin morgenmad. Faktisk er mulighederne mange, og i denne omgang har jeg blot benyttet noget tørt fuldkornstoastbrød, som absolut ikke var spændende længere. Og så er det jo fantastisk at trylle noget daggammelt brød om til en morgenmad som denne french toast. Det kan nemlig absolut ikke smages, at brødet ikke er friskt længere. Dertil giver det modsat de fleste andre retter, en god smag til morgenmaden, når der er fuldkorn i brødet. Man kan selvfølgelig også sagtens bruge hvidt toastbrød uden fuldkorn, men jeg vil anbefale dig, at du prøver med. Ikke blot fordi du indtager flere kostfibre på denne måde, men fordi det simpelthen smager bedre. Hvis du hellere vil bruge surdejsbrød eller andet franskbrød, så skal du endelige eksperimentere med dette. Der er sjældent noget brød, som ikke smager godt, når det er vendt i æg, mælk, smør og kanelsukker.

Inspiration til opskrifter: Scrambled eggs og Æggesalat med hytteost

Hvad topper man french toast med?

Endnu engang er der et stort valg af muligheder, når denne legendariske morgenmad skal toppes. På denne omgang french toast har jeg blot toppet med fraiche med 6%fedt samt blåbærmarmelade. Det var blot hvad jeg havde i køleskabet, og derfor blev det sådan. Men der er virkelig meget andet, man kan servere sine french toast med. Et mejeriprodukt som fraiche, cremefraiche, skyr og selvfølgelig vaniljeis, hvis man vil servere sine french toast som dessert, kan man bruge. Dertil smager også marmelade, kompot og forskellige slags sirup godt til denne morgenmad. Slutteligt kan man toppe med friske bær eller frugt, hvis man lægger inde med dette.

Inspiration til opskrifter: Guide til blødkogt æg og Omelet

French toast i et vaffeljern

Det er måske ikke ligefrem traditionelt at tilberede french toast i et vaffeljern, men jeg vil alligevel anbefale dig det. Jeg har lavet denne morgenmad mange gange, men det er første gang, at jeg prøver at stege brødene i et vaffeljern. Og det blev uden sammenligning den bedste omgang french toast jeg nogensinde har smagt. Måske det også var fordi, at jeg denne gang valgte at vende brødene i sukker- og kanelblandingen i stedet for at piske det i æggeblandingen. Så dette tip i fremgangsmåden kan også anbefales.

Inspiration til opskrifter: Æggewrap og Æggekage

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering