Sprøde boller med masser af smag er altid en favorit spise til morgenmaden. Bollerne er koldhævede, og de udvikler derfor utrolig meget smag under hævningen. Dertil er ingredienslisten utrolig kort, men du kan tilføje både andre meltyper end hvedemel, frø og kerner, hvis du vil eksperimentere yderligere med dine sprøde boller.
Inspiration til bolle opskrifter: Grovboller og Teboller
Opskrift på sprøde boller

Sprøde boller
Udskriv
Pin
Forb. tid: 12 timer timer
Tilb. tid: 20 minutter minutter
Antal: 12 boller
Forfatter: Maria Vestergaard
Ingredienser
- 500 ml koldt vand
- 50 g yoghurt natural, kan undværes
- 10 g gær
- 1 tsk. sukker
- 500 g hvedemel
- 2 spsk. olivenolie
Sådan gør du
- Kom vand i en skål og opløs gær heri.
- Tilsæt sukker og salt og rør godt rundt
- Tilsæt dernæst hvedemel og rør rundt med en grydeske, til du får en klistret dej
- Hæld olivenolie i en skål, og smør det godt op ad kanterne. Hæld dejen i skålen med olie.
- Sæt skålen i køleskabet natten over med husholdningsfilm over.
- Næste morgen forvarmes ovnen til 250 graders varme, varmluft. Sæt også en bageplade i bunden af ovnen, som du kan hælde lidt vand i for at skabe damp i ovnen
- Tag dejen ud af køleskabet, og hæld den ud på et bord. Fold siderne af dejen ind så dejen samles lidt, og lad gerne dejen hvile lidt på køkkenbordet.
- Skær en bolle ud af dejen med en dejspatel/skarp kniv, og spænd bollen op.
- Placer bollerne på et stykke bagepapir, og træk bagepapiret over på den varme bageplade i ovnen.
- Hæld 5 dl vand i bradepanden i bunden af ovnen, så der dannes damp, og luk ovnen.
- Skru ovnen temperatur ned på 210 graders varme, varmluft, og bag bollerne i ca. 15-20min eller til de er sprøde og gyldne på overfladen